maanantai 18. tammikuuta 2010

Pipaa ja sukkaa ja vähän muutakin uutta

Tää on on viheriä pipa (rav)
Ohje: Robins egg blue hat (rav)
Lanka: Maddison Teseo 52 g
Puikot: 6 mm
Muuta: Nappi on löydetty SPR:n Kontti kierrätystavaratalon nappilaarista.
Tää oli ennen kauluri ja kerällinen lankaa. Nyt tää on pipo ja jämälankaa. Kauluri kutitti siitä huolimatta että lanka on 60 % villa, 35 % alpakkaa ja 5 % silkkiä. Pipona tää varmasti on hyvä, tosin niin ohut että mun palelevat korvat vaatin vuorin. Vaan mistä? Ajattelin ommella ja luulen ettei mun kattavassa kangasvarastossa ole sopivaa kangasta. Fleeceä en haluis (hiukset kohti kattoa kun pipon ottaa päästä), trikoo ois kivan joustavaa, flanelle mukavan pehmeetä, mutta en osaa päättää. Auttakee!
Tämä Pipo (rav) matkusti postin matkassa erään pikkuneidin lapasten ja sukkien kaveriksi.
Malli: Sublimen Lifeguard Helmet,
Sublime #626, The Fifth Little Sublime Hand Knit Book (rav)
Koko: n. 1 vuotiaan
Lanka: Sandnes Garn Lanett, 50 g (kerästä jäi 1m)
Muuta: Koira-nappi ostettu Lankakauppa Heinistä

Käytiin viikonloppuna isäni luona. Iskän vaimo edellisellä kerralla käydessämme oli alkanut virkata keittiön väreihin sopivaa pöytäpyyhehanskaa, joka tuli mieleeni ennen lähtöä. Pakkasin sitten mukaan bambusekoitteita ja puuvillaa ruskean sävyissä ja vähän muissakin väreissä. Matkalla ja iskän luona syntyikin sitten Scrubby Dishcloth (Ohje netistä ja ravelrystä). Puikot 3 mm ja Novitan Bambua ruskeana kului oletettavasti 21 g kun varaston mukaan sen verran mulla sitä piti olla. Kuvassa näkyvät langat ja puikot jätin iskän vaimolle siltä varalta, että innostus jatkuisi. Mitäpä mie en tekis et saisin läheiset koukutettua :D Esittelin myös varmuuden vuoksi mm. Garnstudion ja Ulla-neuleen ohjepulan varalle.


Tässä sitten esimakua tulevasta. vasemmalla ylhäällä äitille takkia Duettista, oikealla ylhäällä mun ekat kirjoneulelapaset (kiitos Katiija opetuksesta!), vasemmalla alhaalla olevien sukkien langapäitä päättelen tässä samalla ja Coffe Tunic oikealla alhaalla yrittää valmistua ennen kuin kylmät säät loppuvat. Muutakin oon tehny... Eli jotain näistä sitten luvassa seuraavalla kerralla :)
terkuin punanen

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kommee pipo. Minä valkkaisin vuoriksi puuvillatrikoon tai ehkä jopa neuloisin sinne puuvillaisen sisuksen, kun tuo neulekin on kuiteskin venyväistä sorttia, niin ei jäisi löpsöttämään. Tai oikeammin minä kovasti suunnittelisin kaikenlaisia vuoritusasioita, mutta tosipaikan tullen säikähtäisin ompelukonetta ja piilottaisin pipon hyllyn perukoille. Oma samanmallinen myssäkkäni on hirmu karkeaa virolaista villaa, eikä myssyä ole käytetty yhtään kertaa. Nyt se on siellä hyllyn perukoilla.

Puputsi kirjoitti...

Toi Robins egg blue hat on ihana ohje! Mä tein pipan itelle ja miehelle. Itelle vois tietty tehdä toisenkin jonkun muun värisen...hmmm...