maanantai 7. syyskuuta 2009

Sukkia pukkaa


Sukkia pukkaa täälläkin, vaikka tänä vuonna en lähtenyt mukaan sukkasatoon. Viimevuonna podin pahaa rannekipua sukkasadon tuloksena, joten en halunnut ottaa riskiä... Eikun oikeesti sukkapula ei ole akuutti, vaan puikoille olisi jonossa enimmäkseen ihan muita juttuja tällä kertaa. Vaan tuli viimekuun puolella aloitettua yhdet sukat.


JUNASUKAT (Tuulan sukat)
Malli vanha tuttu ja hyväksi todettu, rakkaan ystävän puolivuotias tilasi sukat äitinsä välityksellä. Valitsi värin ja kertoi mallin olevan sama kuin edellisissä, se kun oli pysynyt hyvin jalassa, kunnes olivat käyneet pieneksi. Bonuksena lähti tumput samaa sarjaa.
Lanka: Novita Nalle aloevera
Puikot: 2,5 mm
Menekki: molempiin yhteensä 66 g

Hyvän aikaa sitten yritin yllyttää yhtä ei-neulovaa ystävääni neulonnan pariin ja hän ostikin langan. Mie lainasin puikot, annoin ohjeen ja opetin uudestaan neulomaan, edellinen kerta kun taisi olla peruskoulusta. Alun innostus laantui ja ystävä totesi että hän mielummin keskittyy neuleiden käyttäjäksi ja ihailijaksi ja mie yllyttäjänä lupasin neuloa sukat. Ne tulikin näppärästä pohjoisen reissulla melkein valmiiksi. Auton takapenkillä oli kiva pistää perussukkaa tulemaan bambupuikoilla liikoja ajattelematta.

Tässä sukat poseeraa kasvivärjättyjen lankojen kanssa.
Lanka: 7 veljestä Polkka, vihreäkirjava
Puikot: 3,5 mm
Kulutus: 83 g
Ohje: Perussukka vahvistetulla tiimalasikantapäällä (joka ei edes kuvassa näy), jalkaterän päälle jatkuu 2o2n joustin

Olin innolla pakannut mukaan langat ja puikot ja kuvittelin että vyötteessä on ohje, kun en ole hetkee perussukkia tehnyt, vaan ylläri-ylläri ei ollutkaan (vaan liittymislomake Novita-klubiin). Otin puhelimen käteen, tekstasin ja hetken päästä Katiija soitti mulle tarvittavat tiedot eli silmukkamäärät ja muut. <3
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Minun pitäisi tehdä ihan samanlaiset, sillä jo kesällä näin edellisten sukkien jäävän pieniksi.Joten kuinka monta silmää sinulla nyt oli puikolla, kun vastasyntyneen sukissa on 10?
http://leena.ukkolanakat.net

Punanen kirjoitti...

Mie tein nuokin 10s puikolla, mutta jalkaterän mittasin niin että pitäisi olla tarpeeksi pitkä puolivuotiaalle, kyselin irkistä neuvoja, vaan unohdin jo että kuinka pitkä piti olla...