tiistai 20. lokakuuta 2009

Löytyipä kerran mökkimme metsästä

Me vietettiin koko porukalla viikonloppu mökillä. Mukana on lautapeliystävämme ja tuloksena oli siis mökillä viisi aikuista, yksi reilun vuoden vanha, neljä koiraa ja kaksi kissaa. Meni hyvin vaikka eräällä koiraherralla meni herne nenään kun hänen mielestään eräs häntä isompi koiraneiti ei osoittanut olevansa herran alamainen. Mutta onneksi oli enon tekemä koira-aitaus eristyskarsinaksi. Mutta pelailun ohessa ehti käymään pihalla ja metsästä löytyi ihmeitä!


Löytyi tällainen minun pitkään toivoma viipsinpuu (eng. niddy-noddy) jota piti hiplata ja hipeltää ja heilutella ja katsella kun se on niin ihana! Oikeestihan tämän ojensi minulle enoni joka oli vaimonsa ja koiransa (kyllä, hetken oli paikalla viisi koiraa) kanssa lähdössä kotiin päin meidän tullessa lauantaina mökille. Enoni kanssa tehtiin vaihtokauppa, minulla on kaulahuivi viimeistelyä vailla menossa hänelle. Tää on niin kaunis. Illalla alan tehdä kaikkia vyyhtejä uusiksi :D ja mittaan itse kehrättyjen metrimäärän. 

Sitten löytyi tällaset kädenlämmittimet mulle. Novitan Alpakasta ovat ja ihanan pehmoiset ja lämpimät aluslapaset muille lapasille kylmiä päiviä varten. Ihan peruslapaset, mallia timmi eikä löysä. Meni vain kerä alpakkaa (aika viimestä metriä myöten) kun tikuttelin nämä 3mm puisilla puikoilla. Olivat ihanat neuloakin. Nyt ajattelin tehdä siitä toisesta kerästä sitten vuorin yhdelle pipolle. Näähän siis valmistui jo jokunen hetki sitten, mutta en ole saanut kuvattua.


Sitten yksi päivä löytyi puusta tuollainen oranssi juttu. Se meni sinne koirien kehottamana. Mie hain heti kuvan oton jälkeen pois. Tiskivesiämpäreiden kanssa rantasaunalta on tulossa rakas aviomieheni. Hirmu oli sit innoissaan tuosta keksinnöstä myöhemmin ja maanantain (oltiin miehen lomapäiväkin mökillä) koiraton ulkoilu kuluikin pitkälti mallia juoksu - puuhun - juoksu - toiseen puuhun - juoksu - kolmanteen puuhun jne. Mökillä on onneksi vain tuollaisia alhaalta oksattomia puita joissa voi vähän kiivetä ja sit pitää tulla takas kun ei oo oksia. 

Maanantaina ennen lähtöä löysin kuistilta vielä nämä. Ne on kuulemma OnLinen Supersocke 100 ja värisarja on nimeltään Holiday color. Sukat on kokoa kummipoika (30-31) ja neulottu puikoilla 2,5mm ja lankaa kului 54g. Eli saisi toiset lyhyempivartiset samasta kerästä vielä. Ovat ihan perussukat jotta voin neuloa niitä lautapelailun ohessa liiemmin ajattelematta. Näiden sisarlankaa, toista väriä olivat ne taannoiset sateenkaarisukkani. Nämä sinisenkirjavat ovat paljon maltillisemmat. Raidat on mielestäni nätit. Toivottavasti kummipoika tykkää. Hän tulee meille syyslomallaan kahdeksi yöksi ja soittaa ovikelloa hetkenä minä hyvänsä. 

3 kommenttia:

Topperi kirjoitti...

Jaksaisitko, viitsiskö ja ylipäänsä haluaisitko tehdä mulle pari tommosta sukkaneulepussia? Mutsille toisen antaisin.

Ja tietty mikä on niiden hinta?

Punanen kirjoitti...

Toki toki, jos vaikka seuraavaksi Korian tapaamiseksi. Hinta on lankaa tai muuta sopivaa vaihtokauppatavaraa. Toimita mulle vielä kokotoiveet (pieni n. 15cmx15cmx 15cm ja iso n. 20cm vai joku muu koko) ja väritoiveet yms. (esim. jos joku koristelutapa erityisesti miellyttää tai tietty kangas tms.) vaikkapa punanen (at) gmail.com

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävää! Ja ryntäilikö se kissa aina puuhun ja alas sieltä?