maanantai 29. syyskuuta 2008

Sukkia sukkia

Kahdet vähän vuorotellen neulotut sukat valmistuneet. Toiset paksut, toiset ohuet, toiset harmaat, toiset riemunkirjavat, toiset naiselle, toiset miehelle, toiset lyhytet, toiset pitkät...

Vasen sukka
...ja oikea sukka
Rainbow socks
Ohje: Täältä
Lanka: On Line Linie 100 Holiday color
jonka sain viime jouluna joululahjaksi
Grammoja: 58 g
Puikot: 2,5mm (ois ollu parempi 2,25mm jos omistais sellaset)
Koko: noin 38 tai reilu
Totesin että ihan hauska malli pätkävärjätylle langalle. Tästä langasta tuli kyllä mun iloks ihan kokonaisia raitojakin, mutta sitä hauskempi. Sukkahan tehdään kokonaan lähes lyhennetyin kerroksin. Tein alusta loppuun 56 silmukalla enkä ohjeen mukaan lisännyt niitä ja ovat ihan tarpeeksi isot minulle. Eli siinäkin mielessä oisi ollut pienemmät puikot paremmat. Nää on nyt sit mun talvipäivän piristykset :)

Harmaata graniittia
Ohje: Ullasta
Vähän sovelsin, eli aloitin kärjestä ja tein polvimittaiset pohjelevennyksin ja varteen vielä sitten lopuksi 1o1n resoria kuutisen senttiä.
Lanka: Jämsän huopatehtaan Retu
Puikot: 3mm
Grammoja: 183 g
Koko: 42
 Tiiviit talvisukat enolle. Kummieno ei oo vielä käyny meillä vaikka vasta puoltoista vuotta ollaan tässä asuttu. Ilmoitin että sukat saa kun itse hakee :D. Kiristystä ja kylään kutsu samalla kertaa, eikö ookkin kätevää?

Mä en oo varma kehtaanko esitellä mun viimeisen neljän päivän aikana ostetut langat. En ehkä. Niitä on aika paljon. Lähti vähän lapasesta niin sanotusti. Mä annan vinkin: perjantaina kävin Lahden pörssitavaratalossa ja siellä ei enää ollu sitä ihanaa merinoa ja piti saada lohtulankaa ja Patonsin Washed Hazen loppuerä oli kaksi kerää eurolla...

4 kommenttia:

Ultsi kirjoitti...

Sateenkaari-sukat on hauskat! Ne on minullakin tekemättömien listalla, kun sopivaa lankaa ei ole osunut kohdalle: ei sais olla liian pitkiä eikä liian lyhyitä väriraitoja.

delenda kirjoitti...

Noi ekat sukat on tosi hauskat :D

Maartsi kirjoitti...

Kiitokset sukkaohjevinkistä! Rainbow-sukista tuli tosi pirtsakat.

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienot sukat.