sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Kummipoika kylässä

Kummipoikani 7-vuotta vieraili meillä syyslomaviikollaan. Ekaluokkalaisen kanssa riitti touhua jos jonkinlaista. Hyvin meni aika ja kahden yön kummitätilävierailu oli hetkessä ohi. Monta peliä pelattiin (lautapelejä) ja käytiin uimahallissa koko sakilla (siis mieskin mukana minun ja kummipojan lisäksi) ja myös parilla kirpparilla käytiin. Ihan kuin ois poika tullu kummiin kun Kontissa pengottiin kilpaa nappilaatikkoa ja kerättiin nappeja omiin pusseihimme. Illalla sitten poika askarteli minun avustuksella suurelle pienelle suosikilleen Hirmulle ihanan lelun kepistä, langasta ja napista. Hirmu siis syöksyili loppuvierailun ajan onnessaan napin perässä.


Nappipussista löytyi myös nämä aarteet. Aiemmin aloittamalleni farkuntaskupussille kuono ja silmät. Tästä tuli luultavasti kummipojan rahapussi. Pussin pitää kiinni vetoketju ja sisällä on sininen lakanakangasvuori. Hirmu oli vähän väsynyt, joten kävi nukkumaan kun mie istuin ompelemaan ja poika katseli kirjastosta lainattua Bamsea vieressä miehen koneelta.

Napeista on myös tulossa rannekoru, mustia nappeja ja kumilankasiimaa. Tiedättehän, sellasta läpinäkyvää ja siimamaista, mutta joustaa eikä solmut pysy millään. Kokeiltu on kalastussivuilta löytyviä siimasolmuja ja lakkatippoja. Vinkkejä otetaan vastaan siitä miten siitä solmusta saa pitävän...

Tuliaislahjaksi annoin pojalle edellisen bloggauksen sinikirjavat sukat ja koska sukkia kuluu ja niitä kuulemma pidetään mielellään päädyin ehdottamaan sukkalangan värjäämistä. Suunnitelmana oli sini-ruskea, mutta koska allekirjoittanut ei ollut kokeillut värjätä ruskeaa karkkiväreillä aiemmin (eikä siten tiennyt sen olevan mahdotonta) tuli lopputuloksesta tällainen. Kuulemma ihan mieluinen tämäkin. Sitten vain lanka puikoille. Pohjalankana siis  Novitan Sukkis tai Jussi,  en muista kumpi. Harmaata kuitenkin.

Juuri lähtöpäivän aamuna vai liekö ollut jo iltapäivää kaivoin kankaita laatikosta ja ehdotin heti ensimmäisenä kassia tästä maastokuvioisesta mistäliekestävästäulkoilukankaasta. Siis jotenkin on kangas käsitelty, mutta en tiedä miten. Tarkoituksena oli tehdä Japanista ostetun Ecobags-kirjan mukaan laukku saappaille pojan kotimatkaa varten. Kummitäti (siis allekirjoittanut) harrastaa siis ekoiluaivopesua kummipojalle tällaisen mageen kassiin. Ainakin pojan kasvoista päättellin kassin olevan mieluisa. Sopivan kokoinen pojan saappaille ja varakengille, sekä kestävä, pestävä ja hyvän näköinen. Nimikoinkin valmiiksi ettei hukkaudu sen takia. Päällä on kätevä läppä jolla tavarat saa piiloon ja paremmin pysymään sisällä. Tykkään mallista. Voisin tehdä kauppakassiksi vähän isomman jostain toisesta kankaasta. Hihnat on jotain kierrätysnailonnauhaa jemmasta.
Posted by Picasa

Ei kommentteja: