maanantai 7. tammikuuta 2013

Vieläkin vivahtaa oranssiin


Tämä on ilmeisesti aiemmin jäänyt esittelemättä. Tein pikkuisen jämälankatyön.
Raitapallo (rav)
Ohje: Braided ball (ilmainen Ravelry-lataus)
Langat: villa/villasekoitteiden jämiä
Puikot: 2,5 mm
Tiivistettynä: Neulo 6 palasta sileää neuletta, neule tuppaa rullautumaan ja sitä tässä höydynnetään. Ompele päistä yhteen ensin kaksi palaa, pujottele muut sekaan ja ompele ne pujottelun jälkeen yhteen. Piilota ompelukohdat. Mie olen rakastunut silmukoimiseen, joten pakkohan nääkin oli silmukoida yhteen. Harkitsen veistäväni sisälle vielä vaahtomuovista pallon tapaisen, nyt on ilmaa sisällä. Tämä pallo on n. 10 cm halkaisijaltaan. Tuli aika hauska ja oli todella helppo, kuten ohjeessa sanottiin, sopii hyvin myös yhdeksi ensimmäisistä neuleprojekteista kun ei tarvitse kuin oikeaa ja nurjaa osata.

Aviatrixit (rav)
 Ohje: Aviantrix (rav) Ilmainen Ravelry-lataus, Sport weight yarn ohjeella
Lanka: Teetee Pallas
Puikot: 3 ja 3,25 mm
Tein sitten samalla hengenvedolla jouluun alussa kaksi Aviatrixiä. No kun se ensimmäinen vaikutti vähän naftille (vaikka oiskin oikeesti ehkä se paremman kokonen). Molempiin tein kolme napinläpeä nauhaan, ensimmäinen olisi tosin saanut olla jo aiemmin hihnassa kun mitä laitoin. On vähän kuitenkin säätövaraa. 

Käyttökuva. Sopii kivasti äitiyspakkauksen harmaaseen haalariinkin noiden harmaiden raitojen ansiosta. Ja sitten keväämmällä taas vanuhaalariin (jos se enää mahtuu) kun siinä on kivoja oranssisia kirahveja.

Joululahja veljelle : Suunnistuskassi
Juttelin puhelimessa veljeni kanssa joskus ennen joulua ja tiedustelin perheensä joululahjatoiveita. Muiden toiveista ei silloin osannut sanoa, mutta "tilasi" itselleen kassin "joka näyttää suunnistusrastilta ja sinne saa pohjalle suunnistuskengät ja sit vaatteet ja sit toiseen suuntaan vaihtovaatteet ja emitin ja kompassin" tai jotain siihen suuntaan. Olin tyytyväinen selvästä toiveesta ja aloin piireellä.
Mitat: n. 25x35x35 cm
Kankaat: päällisen valkoinen ja oranssinpunainen tätä projektia varten ostettua laminoitua ulkoilukangasta Eurokankaan palalaarista, pohjassa oranssia enstexiä (?) ja vuorina oranssista vuorikangasta (?) omista jemmoista, luultavasti kotiutuneet minulle jonkun vaihdon yhteydessä kun ei ole mitään muistikuvaa että niitä olisin itse ostanut.
Oli reissukassina jo käytössä vuodenvaihteessa ja tuntui olevan tykätty. Oli kuulemma velipoika toiveen unohtanut ja oli positiivisesti yllättynyt paketin avatessaan :D

Pakollinen oranssinen kissakuva. Hirmu, kori jossa on sekalaisia papereita ja vanerilaatikko joka on ollut jo aikanaan minun ja veljeni lastenhuoneessa. Kaksi on tallessa alkuperäisestä kolmesta.
Posted by Picasa

Ei kommentteja: