sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Oranssia


Kypärämyssyn tarve oli ensimmäisten kylmien säiden tultua ilmeinen. Kantoliinaillessa on aivan ehdoton varuste tämä. Kaava on Ottobren sivuilta ilmainen Lohikäärmelakki (linkki suoraan PDF-kaavaan). Kaavaa tuunasin pidentämällä etu- ja takalirpakkeita usealla sentillä, eivätkä ole kertaakaan karanneet ylös. Pienin koko on vielä melko reilu, menee taatusti koko talven. Kangas on merinovillainterlockia Sampsukalta. Erillistä resoria en käyttänyt, vaan myös naaman ympärillä on samaa pehmoista merinoa. Alareunan ajoin vain saumurilla, en huolitellut kaitaleella kuten ohjeessa. Niin ja kaverin ideasta ompelin vielä niskaan siksakilla kuminauhaa pätkän ja peitin sen sisäpuolelta merinon palalla, istuu nätimmin ja pysyy varmasti paremmin päässäkin. Kun tämä jää pieneksi, teen taatusti toisen.

Kirppikseltä pari vuotta (?) sitten ostettu välikausi/kesätakki odotti uutta vuorta koko viime kesän. Siinä oli kuvassa näkyvä valkoinen mustilla sydämillä höystettu vuorikangas, joka oli liestynyt monesta kohtaa huonoksi, enkä kuosistakaan tykännyt. Kangaslaatikosta löytyi kaverilta saatua oranssista vuorikangasta ja päätin vaihtaa vähän räväkämpää ja ehjempää tilalle. Hihoissa oli ehjä musta vuorikangas johon en koskenut. purin vanhan vuorin pois ja käytin kappaleita kaavoina uudelle. Ensi keväänä sitten taas käyttöön!

Kevennyksenä jotain oranssista jotain oranssisessa eli Hirmu orannssinpunaisen lipaston laatikossa. Laatikossa pitäisi olla vain tyttösen vaippojen imuja pääasiassa. Se oli jäänyt auki kun narulta oli vaippoja täytetty ja kisu löysi oikein kissanmentävän paikan päiväunille.

Tässä postauksessa oli luonnoksena kirjoitus "yritän nyt tämän julkaista, saa nähdä kuinka onnistuu touhottajan kanssa". Löysin luonnoksista, jossa tämä oli majaillut marraskuun lopusta. Ei näemmä ihan onnistunut...
Posted by Picasa

1 kommentti:

Sukkailija, ent. Kangaskasa kirjoitti...

Voi tuota onnellisen näköistä kisua :)