perjantai 6. huhtikuuta 2012

Uusi koti ja muutakin uutta

Vuoden kiire ja tekeminen alkaa laantumaan. Uusi koti on valloitettu ja vanhan avaimet luovutettu vuokranantajalle. Uudesta kodista nautitaan täysillä vaikka tekemistä vielä riittää paljon, eikä yksin tavaroiden purkamisessa. Vielä puuttuu listoja, yhden huoneen lattia, seiniä pitää maalata ja tapetoida, saunassa on saunottu raksapukin päällä eli lauteiden asennus vielä edessä. Kissat ovat kotiutuneet hyvin. Tänään saunottiin porukalla. Hirmun mielestä parasta saunassa oli iso juomakuppi (löylykiulu) ja Monsterista se, että sitä oli aikaa silittää paljon (kunnes tuli liian kuuma). Hirmu on nauttinut virpojista, tai oikeastaan virpomavitsoista. Niiden metsästämisessä on nähty vaivaa ja mm. etsitty reitti jota pääsee takan päälle. Lisäksi iloa on irronnut Hirmulle siitä, että ikkunoita riittää ja ulkona riittää katsottavaa. Monsteri on riemuinnut siitä, että pääsee ulos ja voi revitellä täysillä pitkin käytävää.

Menee vielä hetki, että saan ompelupaikkani raivattua, se tulee olemaan tuolla ikkunan edessä. Laatikoiden alle on piiloutunut työpöytä. Lankoja näkyy kuvassakin, mutta toistaiseksi on puikot jossakin kuvassa näkyvistä laatikoista. Tai sitten niissä jotka eivät näy kuvassa. Olenkin keskittynyt nyt saattamaan loppuun ehkä noin 8 vuotta sitten aloitetut neulakintaat, ne kun on ainut keskeneräinen käsityö jonka olen löytänyt ja jota on mahdollista tämänhetkisillä löydetyillä välineillä jatkaa.
Jotain tuli tehtyä ennen muuttoakin. Tarvitsin uuden uimatopin kylpyläreissulle. Kuvassa näkyy syykin mistä moinen akuutti uima-asun tarve. Malli on sovellettu vanhoista bikineistä risteytettynä vanhan Suuren Käsityön äitiystoppiin ja vähän mielikuvitusta. Ihan ei tullut suunnitellun kaltainen, mutta toppi ajoi asiansa, pysyi päällä ja menee hyvin kesälläkin vielä jos tarve vaatii. Toukokuussa toivon ehtiväni tehdä jotain kivaa itselle, ehkä tulee myös ommeltua verhoja, tyynynpäällisiä tai muuta sisustusta ja ehdottomasti myös jotain kivaa tulokkaalle. Toistaiseksi neulominen on jäänyt pieniin junasukkiin ja lapasiin. Niistä kuvia sitten joskus kun kotona on käytössä muukin nettiyhteys kuin nykyinen "kännykällä 2G verkkoon" -malli.
Posted by Picasa

5 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Paljon onnea uuteen kotiin ja odotukseen!

Sinikka kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja masuasukin johdosta:)

sartsa kirjoitti...

Onnea kaikin puolin!!

Ziina kirjoitti...

Onnea ja muista huilata riittävästi!

Maikki kirjoitti...

Lämpimät onnittelut! :)