perjantai 13. huhtikuuta 2012

Pieniä kädenlämmittimiä viime vuodelta

Ensin sormikkaa vanhemmalle veljenpojalle. Sain piirretyn kädenkuvan jonka perusteella tein kuvan vihkoon ja kirjoittelin mitat ja laskin silmukat perussormikasohjeen mukana. Piirroksen mukaan leikkasin vielä pahvikäden johon oli helppo sovittaa sormikkaita, tässä työkuvaa.


Valmiina olivat tälläiset. Vähän nappeja koristeeksi kämmenselkiin niin menee oikeisiin käsiin.
Lanka: Lana Gatto Perlata D'Australia 22 grammaa
Puikot: Knit Pro sukkikset 15 cm
Ohje: sormikkaiden perusohje jostain ihanasta vanhasta kirjastaPeruslapaset intialaisella peukalokiilalla
Samalle pojalle, samasta langasta, samoilla puikoilla, raidoittaen kahta sävyä vihreää.
Lankaa kului näihin 20 grammaa. Mitä muuta näistä sanomaan? Koko siis molemmissa noin 3v.
Lanka on ihanan joustavaa, sopii hyvin pieniin hanskoihin, sen verran tiukka kierre, että vaikka onkin 100% merinoa, luulen että on riittävän kulutuksen kestävää.
Muuta: Saajalle päästyään selvisi, että käsi oli piirretty ehkä vahingossa sormet hieman koukussa ja peukkua lukuunottomaatta jokaista sormea pitää pidentää. Kun tuohon asti tehtiin, niin tottahan ne korjattiin että saatiin sopivat. 8 sormenpäätä ja 24 langanpäättelyä myöhemmin olivat sitten sopivat.
Nämä taisivat mennä sitten edellisten saajan pikkuveljelle. Peruslapaset Junasukka-varrella.
Lanka: Luultavasti Wendy Emu Superwash. Kukaan ei ole kirjannut näistä mitään tehtyjen neuleiden listaan. Puikot jäänee siis arvoitukseksi kun en muuttolaatikkovuoren taakse pääse edes kerää tarkistamaan, myöskin kulutuksen tarkistus jää toiseen kertaan. Arvion saan kun saan laitettua sen puoliksi käytetyn kerän vaakalle. Varmaan jotain 30 grammaa? Vähän paksumpi lanka on kyseessä, olisikohan 3mm puikoilla neulottua?

Lisää päivityksiä luvassa tänään. Vietän lepopäivää neuvolantädin määräämänä. Mikäs sen parempaa lepoa kuin lorvia koneen kanssa sohvalla päivittämässä blogia ja neuloskella vauvantakkia?
Posted by Picasa

1 kommentti:

Sirpa kirjoitti...

Suloisia kaikki! Ihailen tuota Sinun suunnitelmallisuuttasi ja kärsivällisyyttäsi sormikkaiden teossa! :)