maanantai 15. maaliskuuta 2010

Syto-myssykampanja Päijät-Hämeessä


Hintriika (rav) otti homman hoitaakseen ja otti yhteyttä Päijät-Hämeen keskussairaalaan ja nyt on polkaistu käyntiin myös Päijät-Hämeen sytomyssykampanja. Kampanja kestää 31.5.2010 asti.

Kampanjan ainakana haastetaan ihmiset virkkaamaan ja neulomaan myssyjä sytostaattihoidoissa oleville ja hiuksensa menettäneille pään lämmikkeeksi. Kaikki eivät välitä peruukeista, monia ne hiostavat ja huivit taas eivät aina oikein pysy päässä. Pää on kuitenkin kiva peittää jo sen takia että kalju pää on kylmä.
Toiveena on siis hiostamattomia ja kutittamattomia pään peittäviä myssyjä, koko ja ulkonäkö sellainen jota itse haluaisit pitää.
Mallivinkit: Jokaisella on oma maku ja erikoisia päitä, tällöin saadaan monen näköisiä ja kokoisia myssyjä aikaan. Ohjeita löytyy netistä hurjasti, ei ole yhtä oikeaa myssyä tähän tarkoitukseen. Toiset tykkää pitsistä, toiset ei missään tapauksessa halua reikäistä pitsiä, toiset haluaa söpöjä ja toiset kaikkea muuta paitsi söpöä.
Materiaalivinkit: hiostamatonta, siis ei akryyliä, kutittamatonta, siis esim. puuvilla, bambu, soija, merinovilla tai edellisten sekoitteet. Osa kaipaa "vain" päänpeitettä, toiset myös lämmikettä.

Alkuperäisen kampanan blogista voit lukea lisätietoja kampanjasta. Välittäkää tietoa eteenpäin myös omissa blogeissanne ja omalle tuttavapiirillenne.

Valmiit myssyt voi toimittaa Lankakauppa Heiniin (Vesijärvenkatu 17, Lahti) toimitettavaksi kerralla eteenpäin. Myssyihin on toivottavaa laittaa kiinni pahvilappu jossa on pipon päänympärys. Lisäksi voi halutessaan laittaa esim. materiaalitietoja ja pesuohjeita.

2 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Olen juuri julkaissut postauksen blogissani, jossa mainostan teidänkin keräystä. Onnea kampanjalle!<3

Tiitsa kirjoitti...

Hienoa, Heinolassa myssyjä voi toimittaa Kätsylään. Polkaisimme keräyksen käyntiin tänään, kun kuulin PÄKs:istä, että kampanja on jo pantu alulle.
http://katsyla.vuodatus.net/blog/2418339/sytomyssyilya/
Blogissa on yhteystiedot. Kiitos Hintriika ja punanen