sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Mummo-ulla on ilmestyny (jo ajat sitten)

... mutta mulla on vähäks paljon vielä bloggaamatta tältä vuodelta.
Mummojemme neuleet -extra ilmestyi Ulla-neuleessa jo aikaa sitten. Mie olin luvannut kirjoittaa muitakin ohjeita ylös mutta saamattomana en sitten saanut aikaisiksi kuin Lovikka-lapaset. Ajatuksenahan oli kirjoittaa ylös perinneohjeita joita mummot ovat aikaa jo neuloneet, mutta joihin ei välttämättä ole ohjetta tai jonka ohjetta on vaikea löytää tai ihan vain siksi että se on perinneohje "jonka kaikki osaa", paitsi ne jota ei osaa...
Itse muistan aloitelleena neulojana etsineeni hirmuisen kauan ohjetta lovikka-lapasiin, en muista miten etsinnässä kävi, mutta ei minulla kyllä mitään oikeita kunnon lovikkaita ole ollut. Nämä mie sitten kuvien perusteella tein. Huomasin myös Katiijan avustuksella että tiheys täsmäsi Novitan Isoveli-langan tiheyteen joten ovelat tietenkin nappaa silmukkamäärät Isoveljen lapastaulukosta.
Perinteisestihän lovikat on neulottu hahtuvasta ja karstattu pehmeiksi jälkikäteen, mutta eipä mikään estä niitä neulomasta muusta langastakaan. Näilläkin lapasilla toki on jokaisella alueella ja neulojalla omat versionsa, mutta tälläinen on minun versioni Lovikka-lapasista.
Nämä lapaset meni Katiijan luo toiselle tytöistä. Katiijahan vähän innostui mallista (kelaa lapaskuun alkuun) kun pyysin koeneulomaan ohjeen.
Posted by Picasa

Ei kommentteja: