tiistai 29. joulukuuta 2009

Jouluisia lahjomuksia

Tää oli yks hyshys-rojekti joulun alusaikana. Ensimmäisenä valmistui lahjoista ja mie vihdoin tämän kanssa opin mallikerran logiikan.
KUMMIN REVONTULI
Ohje: Revontuli, AnneM (rav)
Lanka: Aade Lõng Artistic
Puikot: 5,5mm
Langankulutus: 155 g
Aivan ohjeen mukaan tein ja mieluinen oli. Kummitäti kokeili kerran minun revontultani ja totesi jotain siihen suuntaan kuin "tälläinen iso lämmin huivi olisi ihana, tälläinen johon voi kunnolla kietoutua". Mie pistin sen korvan taakse ja tein joululahjaksi sitten huivin joka sopii hänen väreihinsä.
Pingotuksen tarkistus:
Serkulleni, joka sai odottaa ikuisuuden takkiaan, tein loppulangoista villasukat.
SINIPUUT
Ohje: Petäjä-sukat, Eeva Saviranta (rav)
Lanka: Austermann Step Classic
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: 61 g
Ohjetta modasin vain vaihtamalla silmukkaluvun ja sukan pituuden sopivaksi langalle ja serkun jalan koolle. Siis 60 silmukkaa ja sukat kokoa 37.
Paketointi ideoitiin Mursuliinan kanssa eräänä väsyneenä hetkenä. "Entäs jos mä laitasinkin kassin sukkaan, enkä sukkaa kassiin" "Laita se toinen sukka sen toisen sisään niinku joulusukkanna" "JOO".
Sukka kuvassa siis sisältää parinsa, piparipussukan ja ekokassin minun ompelemanani. Oltiin serkun luona jo luultu ensin että sai raukka parittoman sukan :D

Tämä huivi meni äitini kummitädille, joka on aina muistanut minua (ja veljeäni yhtälailla) niin jouluna, pääsiäisenä kun ollaan menty virpomaan lapsina, synttäreinä kuin kaikkina muinakin juhlina. Mie itse taas en ole oikein koskaan keksinyt mitään millä lahjoa ihanaa tätiä. Vaan kesälläpä keksin. Kävin oman kummini kanssa hänen luonaan ja katselin vaaleapunavoittoisia asusteita naulakossa ja keksin että sinne sopisi hyvin myös pitsihuivi.
KEPAN AURA
Ohje: Aura-huivi, Kristel Nyberg Punokset puikoille -kirjasta (rav)
Lanka: Teetee Elegant, kaksinkertaisena
Puikot: 4,5 mm
Kulutus: 67 g
Aloitin huivin ensin yksinkertaisella langalla ja 3,5 mm puikoilla. Se oli kaunis, ohuen juhlava ja hento. Mutta mutta... joku meni pudottamaan neuloessa silmukana eikä osannut enää paikata ammottavaa aukkoa. Työ päätyi purkuun ja koska joulu läheni uhkaavasti, päädyin aloittamaan työn uudestaan kaksinkertaisella langalla. Huivista tuli ihan mukavan kokoinen. Siipiväli vajaa pari metriä kai, ylsi vuodesohvapingotuksessa melkein päästä päähän. Ohjeen kanssa ensin takkusi kun en millään ymmärtänyt mallikertojen loogisuutta ja tuntui kamalan vaikealta seurata samaan aikaan kahta kaaviota. No ei se oikeesti sit ollukaan niin kamalan vaikeeta. Pääsin pian lopulta jyvälle ja lopu huivista menikin oikein liukkaasti ja rattoisasti.

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Wau, miten upeita lahjoja olet tehnyt!