sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Joulu 2009 ja vuodenvaihde

Joulu meni mukavasti anoppilassa, sain ihania lahjoja ja muutenkin oli hienoa. Vuodenvaihdetta ei voi kovin kehua, aatto oli kyllä mukava, hyvää seuraa ja ruokaa jne. Aattona pääsimme vain alottamaan yhdessä olemisen isäni luona veljen perheen kanssa sen verran myöhään että ajatus oli nauttia enemmän seuraavana päivänä. Toisin kävi. Veljen poika oli oksentanu jo tulomatkalla autossa ja vatsa oli sekasin, eikä syynä kai ollutkaan rokotusreaktio jota ensin epäiltiin. Mie aloitin sairastamisen uudenvuodenpäivänä ja veljen vaimon ja minun miehen seuraamana päästiin isääni ja lopulta isän vaimokin sai vatsataudin. Veljeni ainoana kai on välttänyt taudin, sairasmalla jo joulun. Nyt on sitten toipilaana hyvä bloggailla viime vuoden puolella bloggaamatta jääneitä juttuja kun jo jaksan olla pystyssä.

Kotiin kuitenkin haettiin kuusi jouluksi omalta tontilta. Kuljetettiin muovin päällä takapenkillä suuressa kolmiovisessa autossamme :D. Tässä se koko komeudessaan. Kissojen kanssa alettiin heti käydä keskustelua onko kuusi uusi raapimapuu (Hirmu EI), sopiiko koristeilla leikkiä (Monsteri EI) ja saako kuusta syödä (EI). Iskällä joulukuusesta kissojen mielestä sai pihistää pallon ja pelata sillä pitkin yötä, lähes kaikki kuulivat kissojen ilonpidon yöllisillä vessakäynneillään.
Kuuseen löysin koristeeksi aiemman vuoden joulukorteista jääneitä pikkusukkia.
Vielä aiemman vuoden tonttuja, näitä haluaisin tehdä lisää. Vaatisi vaan vähän enemmän kärsivällisyyttä.
Mursuliinan kanssa tein vähän vaihtoja ja sain ihania sydämiä, napeilla, nauhoilla pitseillä yms. koristeltuna.
Samoin Mursuliinalta vaidossa kauniita herkkiä pitsilumitähtiä, itse virkattuja ja tärkättyjä. Näitä minun piti tehdä itsekin, mutta en sitten saanut aikaiseksi. Onneksi ystäväl

Tämä suloinen tonttunen on Lankakauppa Heinistä, Pialta sain joulupaketissani tämän lisäksi muutakin ihanaa (siitä myöhemmin). Olen ollut siellä pari kuukautta työkokeilussa ja mm. laitellut joulun alla tämän kavereita esille. Näitä kotimaista käsityötä olevia keräilytonttusia löytyy Lankakaupasta joulun aikaan. Tontusta tuli meidän lahjojen vartija :)

1 kommentti:

Minna kirjoitti...

Meilläkin oli aina aamuisin läjä kuusenkoristeita ympäri kämppää kun killit vähän yöllä leikkivät. Vaikka yleensä ne eivät ole kiinnostuneet yhtään mistään kun ovat sisällä - nukkuvat vain. Mutta kuusenkoristeet...ihania.