keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Suuri Japani-raportti

Japanin kaksi puolta:

Laventelipelto, järvi ja Fuji-vuori. Paikalla muitakin kuvaajia kuin me pari turistia.


Näkymä Tokiosta  kerroksesta 61 tai jotain sinne päin...

----------------------------------------------------------------------


Pakkaaminen, Monsteri yrittää pakata salaa itsensä mukaan, jotta pääsisi Japaniin tapaamaan Hello Kittyä.

Hanna paikallisessa käsityöparatiisissa, kangaspalat 100 jeniä palanen, eli  alta euron.
Allekirjoittaneen kalligrafia harjoituksia, vasemmalla "puu" ja oikealla oma nimeni kanjeilla, oranssilla malli.

Isäntäperheen äidin äiti, ja hänen neulomansa paita, oli melkosesti muitakin neuleita ja käsitöitä...


Kuten tämä taulu...

ja nämä tilkkukassit. Upeita!Nämä taulut oli kirjonut isäntäperheeni äiti.  Ihania!

Jotain tuliaisia toin myös itselle ja sain lahjaksi. Vasemmalla ylhäällä kankaita sieltä sadan jenin laarista ja  paikallisella tavalla kuvioitua tilkkuilukangasa. Sitten pari askartelulankakerää ja jotain ihanaa  lankaa jossa on ainakin bambua ja 50% jotain muuta mutta en muista mitä (puuvillaa tai silkkiä... kait, osaako joku japania?), hassuja bambupuikkoja joissa oli paljon valikoimaa mm. noista 30 cm pitkistä sukkapuikkoseteistä joissa on neljä puikkoa... Helmiä, nappeja, tarroja, pieniä juttuja nukkekotiin ja origamipaperia ja lahjaksi saadut jonglööripallot. Kankaista ainakin ja varmaan napeistakin ja ehkä muustakin  nähdään vielä lisää myöhemmin. Vasemmalla alhaalla on muuten jotain ultrakevyttä (hyvä matkailijalle) ilmakuivuvaa massaa jossa on sahajauhoa tms.
Sitten kirjoja... Niitä olisin tahtonut ostella lisää mutta valinta oli aina niin vaikeaa ja takaraivossa pelko liikakiloista matkalaukussa. Vasemmalta takaa: Nukkekotikirja jossa hauskoja pikkuesineitä, ekokassikirja, origamikirja jossa tehdään origamitilkkuja paperista ja liitetään niitä yhteen (kummitädille joka halusi ainakin jotain origamipapereita ja rakastaa tilkkuilua), vasemmalla alhaalla minikokoisia virkattuja koiria, eri rotuja, sitten hauska kirja sormineulonnasta, virkkauksesta ja koukkuamisesta, sopis ohjeet hyvin varmaan esim. kerhoille joissa ei ole varaa ostella puikkoja ja koukkuja kaikille, sitten vielä tilkkukirja kummitädin tilauksesta. Minulla siis oli budjetti jolla sain tädille ostella mitä vaan  hyväksi katsomaani käsityö ja askartelutarviketta hänelle.Kaikissa on hirmusen hyvät kuvalliset ohjeet ja ei tarvetta osata japania. Viimesenä on mun matkalukeminen joka tuli luettua kokonaan. Juuri sitä matkalle haluamaani kevyttä ja mukavaa luettavaa.
Upea reissu, tahtoo uudestaan. Saatte ehkä lisääkin kuvia myöhemmin. Tai sitten ette. Lisää voi katsoa myös picasasta minun ja miehen albumista.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Maj kirjoitti...

Japani on ihana. Katselin myös picasan kuvat, osittain oli tuttuja paikkoja. Itse kävin Japanissa kesällä 2003.

Anonyymi kirjoitti...

Upeaa, teillä on ollu mahtava matka. :) Mun on kyllä pakko päästä kans Japaniin (on kyl ollu jo pidemmän aikaa, mut tässä tää vaan vahvistuu. :))

t.hillanen