sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Ompeluksia, ompeluksiaPannumyssy ja muuta mukavaa
Mie olin vähän Katiijan kanssa tukemassa kansantaloutta viikolla. Löysin Alestalon palalaarista sopivaa kangasta erääseen projektiin. Iskällä ollessani on minulle esitetty toive pannumyssystä. Viimeksi kun kävimme siellä, oli teepannun ympärillä fleecehuivi eli pannumyssyn tarve on ilmeinen ja akuutti. Ruskeanpohjaisen kukallisen kankaan alla on kai grillihuovaksi kutsuttua tavaraa jonka pitäisi olla erittäin hyvä lämmöneriste. Vuorikankaana on samasta Alestalosta joskus aiemmin ostettua auringonkeltaista puuvillakangasta. Tykkään tuloksesta oikein ja Herra Sininen totesi myös että myssy sopii täydellisesti saajien sisutukseen. Toivottavasti saajat ovat samaa mieltä. Kaavoja katselin jostain vanhasta Suuresta Käsityöstä kun en jaksanu alkaa päästäni piirtelemään.

Samasta kankaasta tuli iskän vaimolle pikkuinen meikkipussukka tai vastaava. Ohje on täältä. Muutkin on sellaisia tehneet, kuten Liis ja Katiija. Mie tein ensin punasen jostain kirppikseltä löydetystä käsin jossain Välimeren saarella kudotusta liinasta. Siitä tuli söötti ja se jää mulle. Toinen tuli tosiaan sitten kukkakankaasta ja menee pannumyssyn kaverina iskän luo. Ja kuten aiemminkin on käynyt, taitaa taas näitäkin tulla lisää. Viitaten tuohon seuraavaan...
Moneskos tämä jo on? Mie en oo ihan varma enää. Mutta ensimmäinen pienempää kokoa. Siis ohjehan on koko ajan ollu täältä. Nyt tein ohjeenmukaiset 15 cm neliöt ja  lenkit taas taisi olla 4 cm x 15 cm ja 30 cm. Kankaana päällä ihanat samettihoustu kirppikseltä ja vuorikankaana kirppislankana. Mulle on iskenyt joku sinisen ihastelu päälle. En kai mä ala muuttua siniseksi?
Tässä vielä lähikuva napeista. Niissä on kaikissa Jotain. Osa kirppisnappeja, kissa neppinapin "sekalaiset eläinnapit" -sekoituksesta ja tähti ja sydän jostain askarteluliikkeen pussukasta. Tää on ihana pussi ja on jo ollut Espoon reissulla kuljettamassa pipon tekelettä.

Posted by Picasa

1 kommentti:

Muriska kirjoitti...

hirmu hienoja ompeluksia!! ja noi napit on ni ihanat :D harmi ettei mulla ole vetoketjuja ku tekisin muuten kans noita pussukoita. Onneks sain Liisiltä yhen ;) Hei ja kivat noi helmi yksityiskohdat!