maanantai 19. tammikuuta 2009

Neulottua, vihdoin!


Veljenpoikani harrastaa pulkkailua ja jo paljon ennen joulua lupasin tehdä pojalle pulkkaan peiton. Tässä se sitten vihdoin on. Aloitin peiton heti vuoden alussa. Helppoa ja ihanan aivotonta ainaoikeaa kulmasta kulmaan, ensin yhden kiekon verran silmukan lisäus kahden silmukan jälkeen ja toisen kiekon ajan sitten 3. ja 4. silmukka yhteen. Hatuvaa jäi jäljelle kahdesta kiekosta n. 12g.
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva, kaksisäikeisenä
Menekki: 292 g (noin kaksi kiekkoa)
Puikot: 4,5 mm
Koko: n. 75cm x 75 cm

Tässä näkyy vielä peiton väritys kulmasta kulmaan. Värit tosin ovat aidommat ylemmässä kuvassa. Peiton ja lapaset annoin kälylleni viikonloppuna hänen siskonsa polttareissa. Peitto on kuulemma ihanan lämmin, pulkkailijan äiti testasi sitä vilpoisena aamuna junamatkalla polvien lämmikkeenä.


Mun rakas mieheni sanoi tuossa eräänä päivänä menneellä viikolla "toi tiskirätti ois vielä kivempi jos siinä ois niitä ötököitä siitä tiedäthän-sä-mistä pelistä". Piti sitten vielä pariin kertaan tarkistaa että olihan kyseessä hienovarainen vihje ja ensimmäinen neueltilaus ikinä minulta. Kyllä oli. Eilen sitten synttäreidensä kunniaksi mies sai toivomansa Space Invaders tiskirätin. Rätti ei ole iso, koska a) minulla ei ollut kovin paljon aikaa tehdä sitä ja b) olen ennen tehnyt vain kirjoneulesäärystimet vuosia sitten... Eli kyseessä on ensimmäinen kirjoneule aikoihin. Ja mokomassa joutui neulomaan kirjoneuletta vielä nurjallakin. Mutta se on tiskirätti eikä siinä ole niin nuukaa jos kaikki ei ole ihan täydellistä. Väri passasi ja ötökät tunnisti joten kelpasi rakkallee miehelleni. :) Ehkä hän sitten tulevaisuudessa uskaltaa toivoa muitakin neuleita kun tämän toimitin nopeasti ja uskoakseni täysin toiveiden mukaisena.
Lanka: Sandnes Mandarin Petit
Kulutus: huimat 11 g
Puikot: 3mm
Koko: kaippa noin 15x 15 cm tai sinne päin
Ohje: Space Invaders kuvio, myös Ravelryssä

Ranteestani puhkaistiin ja tyhjennettiin tänään ganglio. Ehkä ranteet oikeesti nyt lakkaa kipuilemasta.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

Maj kirjoitti...

En halua masentaa... Multakin jossain vaiheessa puhkaistiin ganglio ja hetken päästä uudelleen ja vielä kolmannen kerran ennen kuin suostui lopettamaan kiusaamisen. Mutta toivottavasti sulla on parempi tuuri.

Tiina kirjoitti...

Minultakin on poksautettu ganglio. Itselläni ainakin tämä kakkosversio on ollut paljon kivuttomampi, mitä nyt rankan väsytyksen jälkeen vähän murisee. Eli kannattaa se ensimmäinen kipuilija silti puhkaista.

Ihana tiskirätti ja hauska tarina. :)

MarjutJ kirjoitti...

Ehdit sitten saada peiton valmiiksi:) Voisin varastaa ideasi joskus ensi syksynä, jos vaikka kummityttö alkaa myös harrastaa pulkkailua. Rätistä tuli myös kovin hieno:)

minna kirjoitti...

kiva kun sait ranteesi kuntoon - kun olet jo niin pitkään saanut sivusta seurata kun muut neulovat. mulla vielä 4 vkoa jäljellä lasta-aikaa. eikä ole ollenkaan varma selviänkö sillä vai joudunko uudelleen leikkuupöydälle. kun ei ole vielä tunto palannut kaikkiin sormiin. plääh. kovasti olen kyllä yrittänyt sormia jumpata.

tiskirätti on söpö.

satuh83 kirjoitti...

jeps... kotkassa asun tätä nykyä. lahdessa kyllä tulee käytyä jonkin verran varmasti kun isä, sisko ja veli asuu siellä... tälläkin viikolla vielä kahdesti... :D mut hei laita mulle vaik s-postiin sun numero niin katsellaan jos törmäiltäis...

äiti-puffa kirjoitti...

Jaajaa, joko iski dementia päähäni tai sitten nettimörkö on vienyt kommenttini. Noh. Anyway. Tosi ihanan näköinen peitto, tuo raitojen kaventuminen peiton levenemisen myötä on hieno lisäefekti. Varmasti lämmittää pulkkailijan pikkupeppua.
Kiva rätti!
Niin, ja onnea ja taputitaputi hamsterointiapuemännälle luottamustehtävästä! :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Waude!