perjantai 23. tammikuuta 2009

Keskeneräisyyksiä


Tässä keskeneräiset lankatyöni. Huom. ei yhdeksää vaan kaksi on kahteen kertaan.
Aloitetaanpa sitten esittelyt: 
Vasemmalla ylhäällä (ja keskellä alhaalla). Bätmänsukat, oma sovellus. Suunnittelussa mukana mieheni täti joka on myös sukkien tilaaja. Ekasta parista tuli liian isot, joten vielä kaksi pienempää paria pitäisi tehdä. Ja päätellä nuo ensimmäiset.
Ylhäällä keskellä (ja alhaalla oikealla) Mambosta kinnasneulalla  hitaasti edistyvä kapine. Neuletapaamisissa saanut lempinimen "tissinlämmitin". Mä väitän et siitä tulee pipo. Talvikaudelle 2009-2010... Mambo on kamalaa kinnasneulalla, se hajoaa säikeisiin ja mulla menee hermot.
Ylhäällä oikealla melkosen varman purkutuomion ja uudellenaloituskäskyn saaneet lohikäärmesukat. Aiemmin mainitulee ihanalle sukulaisnaiselle. Hänen oma suunnitelmansa. Nää mie haluisin tehdä pian kun olen aivan varma että ovat sitten valmiina niiiiin ihanat! Nyt näyttävät liian suurilta.
Keskirivissä vasemmalla on Revontuli-huivi. Aloitin sen toukokuussa 2008 interraililla. Ja sen piti olla taka-alalla kesän ja sitten mun piti tehdä se syksyllä että on joku ihana mihin kietoutua talvella. Siis tänä talvena. Nyt se on ufoutunut. Siinä on niin paljon nurjia... ehkä mä hamsterikuussa saan vihdoin tehtyä sen loppuu muutaman sääligramman toivossa. Mie siis hamsteroin tänäkin vuonna.
Keskellä keskellä on pallo... Sille tulee korvat ja silmät ja sit se pitää mun silmälasit tallessa kun ne ei ole mun päässä. Ohje on jossain päin intternettiä ja mie olen sen hukannut. Jäi kuolleen läppärin kirjanmerkkeihin. Muistaako joku nähneensä tälläisen?
Keskirivissä oikealla on kinnasneulalla tehtävät kintaat jotka on aloitettu noin vuonna 2003 tai sitä luokkaa. Aloitin ne äidin kuparisella neulalla liian ohuesta villalangasta ja menetin inspiraation kun huomasin tekeväni lapasista liian pieniä itselleni.  Käsialakin on liian tiukkaa joten hidasta touhua on. Nyt olen jatkanut niitä ja ehkä saan valmiiksikin jossain vaiheessa. Ja sitten ne varmaan päätyy seinälle kehyksiin kun en raaski kenellekään antaa ja itselle ei mahdu :D.
Alhaalla vasemmalla viimeisenä sitten kinnasneulatyö sekin. Lapaset itsekehrätystä langasta ja  niiiiin paksut. Itse kehrätty loppunee pian ja sitten jatkan Novitan Luxus Stonella. Tiukkaa ja järettömän paksua, itsekehrätty on todella epätasapaksua ja hidasta neulata. Mutta ehkä niistä hauskat tulee. Ehkä.


Liis haastoi minut jo aikaa sitten kertomaan kuusi asiaa itsestäni. Mie toivoton sekoitin se niihin aiempiin viiden omituisen asian kertomiseen, mutta nyt mie vihdoin kerron sen kuusi asiaa itsestäni :)

1. Omistan puolikkaan omakotitalotontin. Tää on niin uusi ja ihana juttu että piti heti kertoa. Miehen kanssa eilen kirjoitettiin kauppakirjat ja rakentaminen alkaa "joskus". Mie olen ihan innoissani :D
2. Olen toivoton tapaus mitä tulee järjestyksen pitoon. Yleisesti naiset valittaa miestensä jättävän tavarat miten sattuu ja kuinka miehet ei osaa pitää järjestystä. Meillä mies on se joka valittaa ja aivan aiheesta. Mie en vaan oikein osaa. Nytkin minun ansiostani kaaoksessa on niin työpöytäni, ompelupöytäni kuin myös työhuoneen varasänky.
3. Innostun aina kokeilemaan uusia (ja vanhoja) käsityötekniikoita eikä aika millään riitä kaikkeen. Nyt on kesken ja odottamassa ties kuinka monta juttua. On helmitöitä, massatöitä, lankatöitä ja ompeluksia. En myöskään pysty usein keskittymään tarpeeksi että saisin työt valmiiksi yhdellä istumalla.
4. Rakastan lautapelejä. Meillä on niitä paljon ja pelaamme yleensä ainakin kerran viikossa joko kaksin miehen kanssa tai sitten mukana on muitakin.
5. Olen "vaihtolämpöinen" kuten tätini asian ilmaisee. Palelen usein ja helposti, mutta hetkeä myöhemmin saatan valittaa kun on niiiiiin kuuma. Koskaan ei ole oikein sopiva. En pidä liian kylmästä (paitsi pakkasessa ulkona on ihanaa jos on tarpeeksi päällä) enkä myöskään liian kuumasta saunasta. Sellainen sopiva pitää olla tai sitten päästä heti vilpoisen jälkeen lämmittelemään (mutta ei liian kuumaan) tai kuuman saunan jälkeen esim. vilpoiseen suihkuun.
6. Pyöräily on lempiliikuntaani. Pyörä on mulle tärkeä ja tarpeellinen. Lähden lyhyen matkan kauppoihinkin paljon mielummin pyörällä kuin kävellen, myös talvella. Miehen kanssa mennään yleensä aina pyörällä jos matka on kohtuullinen. Ruokaostokset kulkee repuissa ja minun tarakalla olevassa korissa. Ostosten ajan kypärä roikkuu repun hihnasta. Kaatosade tai pakkanen, taikka loskakeli eivät ole este pyöräilylle, ne vain määrävät vaatetuksen. Opiskeluaikanani Torniossa olen pyöräillyt yli 30 asteen pakkasessa (mulla ei ollut kotona mittaria, mutta kaupungin mittari sitten selitti miksi oli vähän vaikea hengittää ja miksi pyörä oli niin jäykkä) kuin myös melkoisessa tuulessa. Kerran nimittäin kotiin pyöräillessä kokeilin tasaisella maalla myötätuulessa mitä tapahtuu jos lopetan polkemisen. Pyörän mittarista näin todistuksen sille minkä tunsin - vauhti kasvoi vaikka en polkenut ja tie oli aivan tasainen. Oli tosiaan kunnon tuuli.
Mie en taas keksi ketä haastaisin, tuntuu että kaikki on jo saaneet haasteen :) hihkukaa kommenteissa mikäli ette ole - sit mie haastan!
Posted by Picasa

1 kommentti:

minna kirjoitti...

tissinlämmittämiltä NE näyttää edelleen :D

ja onnea hurrrjasti tontinpuolikkaan omistajalle.