sunnuntai 24. tammikuuta 2016

74 grammaa ja 4 mm

Mikä se on? Vastaus voi olla joko Huggi-tossut tai Nurmilintu. Huggi-tossut

OhjeArkimamman -blogista,
Lanka: miehen ysätävän äidin lähettämä Pingouin Pingofrance 75% akryyliä ja 25% villaa. Näistä tein aiemmin lelun ja nyt vihdoin on loput käytetty kolmeen tossupariin.
Punaiset söivät lankaa 74 grammaa ja käytössä oli 4 mm koukku.
Valko-harmaat söivät 70 grammaan langanloput, kun ei niitä värejä ollut enempää. Niihin harkitsen kyllä nyt tekeväni vartta lisää vielä jostain toisesta jämästä kun eivät meinaa pysyä kahdella kerroksella + rapuvirkkauksella kunnolla jalassa. Kokoa on kaikissa sopivasti omaan 38 koon jalkaani. 

Jaa että missä ne kolmannet? Jalassa. Siitä huolimatta että isovarvas tulee jo läpi. Siniset jämät tein tossuiksi jo aimmin ja noin viikon käytöllä sukkasyöppö lattiamme oli syönyt ne puhki ja epätoivoinen viluvatvas liimasi niihin palan naapurin nahkasohvasta (ihan luvan kanssa leikkasin kun olivat odottamassa kyytiä jäteasemalle, koira oli hoitanut nahanirroituksen esivalmistelut). Nyt pitää keksiä uusiin tossuihin joku parempi kiinnitystapa pohjalle, koska liima ei ole pitänyt kunnolla (liima lupasi liimata mm. tekstiiliä ja nahkaa) ja aiemmat ompeluyritykset ovat päättyneet ompelulangan puhkikulumiseen. Seuraava suunnitelma muhii päässä ja sisältää isomman, ylös nousevan ommellun nahkapohjan jonka voi ommella niin ettei ompeleet päädy jalan alle.

Nurmilintu-huivista ennakkotietona sen verran että sen neuloin 4 mm puikoilla ja Teetee Kamenaa kului 74 grammaa, kahta eri vihreää kerien loput. Saa nähdä löydänkö todistusaineistoa siitä mihin osa vyyhdistä on käytetty. Toisesta ei ole mitään muistikuva, toisesta tein yhä kiukuttavan nenäliinan (ravelryssä) kokoisen huivin taannoisella Japanin-matkalla. Serkun tytöt saivat sen, toivottavasti tuli käyttöön. Teinköhän toisellekin tytölle sitten jonkun huivin siitä toisesta? (Löytyi, Pitsigootti)Nyt on kaksipäisellä koukkuamiskoukulla (susihuonolla, mutta ei anna luonto periksi lähteä ajamaan vain koukun takia 15 kilometriä että saan kunnon koukun, tiistaina ehdin Pitsiin ja Palmikkoon hakemaan) lapasentekelettä. Lahjaksi tärkeälle ihmiselle joka asuu kaukana. Synttärit on pian, tuskin siihen ehtii, mutta postitan kun valmistuvat. Ravelryssä voi seurata tätä projektia.

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kivoja tossuja! Meillä on töissä myös sukkasyöppö lattia. Itsellä on kengät siellä, mutta toisten villasukat näyttävät aika ikäviltä.

Punanen kirjoitti...

Meidän sukkasyöppölattia on jo opettanut minut parsimaan ja saamaan pinnan katki useaan kertaan. Kävelen nykyisin pääasiassa paljain jaloin tai nahkapohjatoissuissa kotona.