sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Ompelukset vihdoin "valmiina"


Joskus reilu vuosi sitten sain vihdoin aikaiseksi leikata itselleni tuulipukukankaasta housujen kappaleet. Olin pitkään kaivannut itsetehtyyn tuulipukuun punaisten housujen rinnalle mustat kun en (ihan oikeesti en!) mielelläni kulje ihan päästä varpaisiin punasena.
Kun kangasta oli, leikkasin kappaleet myös miehen housuja varten, hällä kun ei ollut sateen kestäviä tuulihousuja jotka esim. mökillä metsässä sateen jälkeen kulkiessa ovat erittäin tarpeelliset.
Joulun aikaan tuossa viime vuoden puolella sain sitten aikaiseksi purkaa vanhoja saumoja ja alkaa uudelleen pohtia housujen ompelua. Miehen housuihin valitsin vääränlaiset ja mahdollisesti myös liian pienet kaavat. Lahkeet olivat kapenevat ja mie kun (ja kai mieskin...) halusin niistä suorat. Oli tullut tehtyä myös lisää ostoksia joten päädyin lisäämään housuin sivukiilat/-kaistaleet heijastavasta kankaasta. Sain sitten vihdoin molemmat housut valmiiksi. Tai no. Tänään olivat miehen housut ekaa kertaa tosikäytössä, omiani kokeilin jo aiemmin. Nyt mulla on kahdet tuulihousut odottamassa lyhentämistä. Mä olin tainnu mitata niihin 3cm päärmeenvaraa lahkeisiin vaikka tartti vaan alle sentin saumanvaraa... oli vähän pitkät housut molemmilla...


Kävelyllä testailtiin uutta "aikuisten leikkipuistoa" Ankkurissa. Lehdestä luimme että muutamiin paikkoihin eri puolille Lahtea on ripoteltu "ulkokuntosalilaitteita". Siis laitteita joilla voi treenata lihaskuntoa, painona on oma kroppa (miehen mukaan siis jos haluaa enemmän vastusta, pitää lihottaa itseään). Muistakee kattoo nyt niitä housujakin tossa mun miehen jalassa.

Tässä salaman kanssa otetussa kuvassa näkyy et pökien sivukappaleet heijastaa ettei mies pääse ihan pimeenä liikkumaan noi jalassa. Kyllä hää ihan fiksusti käyttää aina heijastintakin. Musta kangas on Luhdan tehtaanmyymälästä osatettua vedenkestävää ulkoilukangasta. Pirullista ommella (nurja puoli on kumimainen) mutta niin kätevä käytössä.


Miun housut on samalla kaavalla kun aiemmat tuulipuvun housut joten niiden tiesin heti olevan sopivat. Mitä nyt kävi se pien mittavirhe lahkeissa. Ei kai voi olettaa et muistaa kuinka monta senttiä on sinne lahkeensuuhun mitannut jos leikkaamisen ja ompelun välillä on reilu vuosi?


Minunkin housut heijastaa, mutta vähän hillitymmin. Kangas on samaa kuin miehen housuissa, molemmilla vuorina on reikäneulosta (ei mitään havaintoa mistä ostettua, mahdollisesti Naisten Pukutehtaan tehaanmyymälästä tai sitten ei) ja lahkeensuissa vuorina myös samaa tuulikangasta kuin päällikankaana. Omissa housuissani sivusaumassa on heijastinterenauhaa Luhdan tehtaanmyymälästä. Malli on simppeli ilman taskuja ja vyötäröllä on pyöreä kuminauha kiristysstopparilla vai mikä se nyt onkaan. Vanhoissa housuissni on kiristettävä kumppari myös lahkeensuissa, mutta en ole sitä niin kokenut tarvitsevani että näihin olisin jaksanu sellaset laittaa.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Híanoja housuja. :)

Tupuna kirjoitti...

Olet taitava...hyvännäköisiä housuja. :)

Tupuna kirjoitti...

Laittaisitko minulle sähköpostia, kun minun yritys epäonnistui.:(

MarjutJ kirjoitti...

Aika hienoja housuja. Pitäsiköhän minunkin kokeilla joskus noita kuntosalilaitteita:)

mursuliina kirjoitti...

hei tonne leikkipuistoon on päästävä! miellyttää suuresti kattoa itetehtyjä vaatteita. mulla on säästöpudjetti. haen inspiraatiota ;) kyllä se kannattaa, kun ite tekee. hienot pöksyt molemmilla.

äiti-puffa kirjoitti...

Hyvännäköisiä housuja!
Blogissani on sinulle halaus...

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice work!