tiistai 28. lokakuuta 2014

Pöksyttää

Villahousuja tarvitsee talvella. Ja kestovaippaillessa myös erityisesti. Itsellekin pitäisi tehdä. Lokakuussa hirmuisessa neuleinnostuksessa tippunut puikoilta villahousut välihousuiksi esikoiselle ja pienet pitkälahkeiset odottamaan pientä vaippailijaa.

Esikoiselle halusin "pitkäikäiset" eli mahdollisimman pitkään sopivat villahousut ja siihen kuvaukseen sopi täydellisesti Ulla-neuleessa julkaistu Vilsongit-ohje.



Ohje: Vilsongit Ulla-Neuleesta (rav) Sirkku Siiskonen 
Lanka: Vanhoja Novitan Nallen yksiväristä ja jotain levotonta raitaa ja myös Rondo Nallea (tismalleen sama sävy kuin Novitan Nallessa) yht. 155 grammaa
Puikot: 3 mm
Koko: menee nyt 86-92 cm käyttävälle hyvin ja taatusti pitkään. Lahkeet pitää taittaa vielä eli uskoisin käyttöaikaa olevan 2-3 talvea 

Värityksestä tuli hurjempi kuin kuvittelin, mutta menettelee, ne on vaan välihousut ja sainpahan jämiä käytettyä. Kuvassa puuttuu vielä kuminauha vyötäröltä, mutta sekin on nyt laitettu ja käytössäkin ovat olleet.

Pienempien housujen ohjetta pohdin pidempään. Muutamia eri villahousuja on aiemmin tullut neulottua, mutta nyt on esikoisen kanssa yövaippaongelmissa innostuttu pitämään villahousuja yöhousuina ja halusin siksikin pitkälahkeiset. Toimivat myös kotona talviaikaan hyvin sisähousujen korvikkeena. Ajattelin, että kokeilen tällä kertaa jotain uutta ohjetta. 



Lanka: Patons Classic Wool 70 grammaa
Puikot: 3,5mm ja 4 mm
Koko: NB, 15 cm lahkeilla (josta 5 cm joustinta)

Tykkään mallista, nauhakujasta en ole varma vielä, katsoo miten käytännössä toimii. Nauhana on kolmen silmukan i-cord. Langan sain jokunen kuukausi sitten kun tein ystävän kanssa lankavaihtoa. Hänelle meni lähinnä sukkalankoja minun varastoista ja minä sain mm. tätä, hahtuvaa ja vähän muita vauvalle sopivia. Kummasti herätti heti neuleintoa "uudet" langat.

Nyt on valtaisa neuleinnostus menossa ja tässä kuussa on näiden lisäksi valmistunut myös kaksi kauluria, lapaset ja lisämittaa aiempaan takkiin, jonka Joku oli neulonut muuten hyvällä kasvunvaralla, mutta hihoista ja helmasta oli jäämässä jo pieneksi. Neuloin sitten lopun ruskean sinne lisäksi. Tai oikeastaan purin kaiken ruskean, vaihdoin reunoihin helmineuleen tilalle 1o 1n -joustimen ja neuloin lisämittaa helmaan myös vähän oranssilla. Nyt menee taatusti tämän talvea.

Ei kommentteja: