maanantai 23. joulukuuta 2013

Nyt ei lähipiirin päitä palele

Kummitädille kuvasta päätellen ainakin kaksi vuotta sitten (Ravelry paljasti että 2010 jo)

Malli: Karelia Katja Kvintukselta, Ullasta. Ravelryssä
Lanka: veikkaisin Lana Gatto Nuovo Irlandaa, mutta en ole varma. Tää pipo on huonosti edustettuna mun neuledokumentoissa. 
Puikot: 5 mm

 Äitille tänä talvena:
Kaava: Oma vanha kypäränalusmyssy muokattuna oman ja äitin pään mukaan.
Kangas: Merinovillaneulos Sampsukalta.
Ompelu saumurilla. 
Testataan tosikäytössa talven tulevilla hiihtolenkeillä.

Kaava: Ottobren nettisivuilta, sama kuin tässä viimevuotisessa
Kangas: Merinovillaneulos Sampsukalta.
Ompelu saumurilla ja viimeistelyä ompelukoneella.
Käytössä usein. Välikausihaalari on oranssi ja talvihaalari ruskea. Sopii molempiin. Kiva kun kauppareissuilla on muuta kuin peruskypärä päässä jos ei kaikkea pikkuvisiitillä riisuta.

Ja lapsen kuvien suhteen olen tehnyt nyt päätöksen että Neiti Oranssi ei jatkossa kasvokuvilla esiiny blogissa. Sukulaisille lupaan jakaa (esimerkiksi juuri sinulle kummitätini) kuvia jatkossa netissä kutsulla /salasanalla avautuvassa paikassa. Päällä muuten neidillä takki jonka varmaan jossain vaiheessa tarkemmin esittelen. Totean nyt vain että Teetee Sara -lanka on ihanaa pehmoista merinoa ja helppo neuloa ja värit on ihania ja se on myös helppoa purkaa eikä ota osumaa purkamisesta ja neulomisesta uudelleen.

Malli: Gooseberryhat (ravelrylinkki)
Lanka: Novita Suvi 30 grammaa
Puikot: 3,5 mm
72 silmukalla, 15 kerrosta ennen kavennuksia. Neuloin jo lisäkerroksia (poimin silmukat alareunan rullan alta ja neuloin sileää, alareuna rullautuu, ei näytä yhtään hullummalle ja auttoi) kun tuntui ettei tule tarpeeksi korville. Tätä pidetään nykyisin välillä sisälläkin kun on neidistä niin kiva pukea itse päähän.


 Ohje: Owl hat from newborn to adult (ravelryssä) ja Repeat crafter me -blogissa
Hämärä mielikuva että käytin toistakin ohjetta pohjana. Mutta ulkonäkö ehdottomasti tuolta.
Lanka: Kaksinkertaista, toisena Pirtin kehräämön karstalankaa ja toisena itse tätä projektia varten värjättyä samanvahvuista ja oloista kaksisäikeistä täyttä huopuvaa villaa. Käytettyä mallitilkun perään pesukoneessa kutistumassa aavistuksen. Yhteensä 73 grammaa. Ja lisäksi jämälankoja koristuksiin.
Koukku: 5 mm
 Vuoritettu Sampsukan merinovillainterlockilla ja nauhat Teetee Saraa, eivät kutita. Loistava pakkaskelin päähine. Pitää kohtuuhyvin tuulen, suojaa vähän poskiakin ja on lämmin. Pysyy myös kantoliinaillessa päässä nauhojen ansiosta. Sen jälkeen kun saman liinareissun aikana kysyin vastaantulijalta ensin laittamaan pipon likan päähän ja sitten vielä vajaata kilometriä myöhemmin bussipysäkiltä seisseiltä tytöiltä samaa, en ole lähteny lapsi selässä reissuun jos pipo ei kiinnity leuan alle.

Ja kirjaston leikkihuoneen tutulle joulukuun markkinapäivältä. Jos löysit tänne niin miehän lupasin blogata tän pipon ja linkin ohjeeseen ennen joulua :) Ja se suomi-englanti virkkaussanasto löytyy Marjutilta täältä.

Olen kai tehnyt liikaa päähineitä suhteessa blogaustahtiin, koska niitä riittää vielä seuraavaankin. Ei hatuta kuitenkaan. Ei myöskään Tyrnifarmareilla. Jos sua hatuttaa niin katso lisää vinkkejä sieltä. Hullu hatuntekijä on ollut vauhdissa.

Ei kommentteja: