maanantai 5. marraskuuta 2012

Vaippapöksyt villaiset

Tyttösellä on käytetty alusta asti kestovaippoja. Nyttemmin ollaan täyskestoiltu eli reissut ja yöt on myös kestot päällä, alussa öisin oli kertakäyttövaippa. Enimmäkseen alussa oli sisävaipat ja PUL-kuoret ja nyt isompana sama yhdistelmä (tai sisätäyttövaippa+ PUL) mutta enenevässä määrin taskuvaipat. Öisin on kuitenkin aina sisävaippa +kuori. Tein aiemmin jo yhdet villahousut, mutta kun aika meni kummasti muuhun, oli housut jo aika tiukat valmistuessaan, eikä niitä oikein tullut käytettyä.

VILLAPÖPÄT
Ohje: Villapöpät Ullasta (rav)
Lanka
: Vihreä hahtuva kummitädin kippislöytö, valkoinen Schoppel Wolle Baby Alpaka (hahtuvamaista esilankaa, ei kierrettä) yhteensä kului 44 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: NB, mutta sovelletuin silmukkamäärin kun puikotkin oli pienemmät, mitat omasta muksusta joka kuitenkin meni ja kasvoi. Pepussa tein muutamia lyhennettyjä kerroksia.

Toiset tein vastikään kun oltiin siirrytty kokonaan pois S-koon vaipoista. Yöksi kaipasin jotain muuta kun PUL-kuorta, hengittävämpää ja lisäksi PUL-kuoret alkoivat olemaan aika tiukilla kun yöpaketti on melko muhkea tapaus. Tein toiset housut erityisesti yökäyttöä ajatellen. Suunnitelmissa on tehdä myös pitkälahkeiset kotikäyttöön. Pitääköhän niihin sitten suunnitella polvipaikat kun siihen mennessä kun housut valmistuvat on varmaan tyttönen liikkeellä?

YÖPÖKSYTOhje: Fern & Faerie, (rav)
Lanka: Kauhavan Kangasaitasta ostettu kaksisäikeinen kotimainen hahtuva 57 g
Puikot: 4,5 mm
Muistaakseni tein ohjeen mukaan, paitsi sooloilin lirpakkeen teossa ja nostin aina ensimmäisen silmukan, joka oli tyhmää, jalka-aukot on turhan tiukat. Niin ja silmukoin etusauman.
Koko: M
Unohdin lanoliinikylpyyn yön yli, hyvin toimivat, sisällä on ollut meille tavallinen yöpaketti eli sisävaippa tai sisätäyttövaippa ja hahtuvaimu.

Pelkäsin kuinka tyttö sietää hahtuvaa, kutittaako, näkyykö ihossa, mutta tyttönen ei ole reagoinut villiksiin mitenkään, joten senkin puolesta voi toiset villikset tehdä hyvin nyt käytettäviksi.

Saa nähdä milloin seuraavan kerran blogia päivitä. Tietokone suostui eilen aukeamaan useamman päivän tauon jälkeen ja pysyi jopa päällä tähän päivään asti, vaikka tapana on ollut myös sammua omia aikojaan. 
Posted by Picasa

Ei kommentteja: