tiistai 12. kesäkuuta 2012

Vihreä-valkoista kesäksiNeidille valmistui vihdoin takki jonka langat mies toi jo sairaalaan pyynnöstäni, mutta jonka aloitin vihdoin vasta huomattavasti myöhemmin. Neule jäi toiselle sijalle suhteessa imettämiseen, pyykkäämiseen ja moneen muuhun. Lisäksi hataran pään ansiosta neuloin hihat kahteen kertaan unohdettuani pari kaunaloon lisäämääni silmukkaa toisesta hihasta, sooloilin myös takin pituudessa ja ties missä muussa. Hihat sen sijaan tein mielestäni ohjeen mukaan ja ne taas ovat onnettoman lyhyet suhteessa muuhun takkiin, toisaalta lankaa on vielä vaikka tekisin itselleni samanlaisen. Nyt hihat on sopivat ja muu takki ylisuuri, kun tilanne on se että muu takki alkaa olla sopiva on aika neuloa joko hihat uusiksi tai vain jatkoa. Napit on mallia "ei oo viittä samanalaista, mutta löytys yhtä mallia kaksi kivaa ja toista kolme kivaa". Laitoin siis joka toisen aina samanalaisia keskenään.

Suunnittelin kivoja kirjontoja valkoiselle pohjalle vihreällä. Toistaiseksi on suunnitelma. Toisenkin voisin tehdä, eri langasta, eri värissä, eri koossa, vaikka ihan ohjeen mukaan niin saisi mittasuhteet kohdilleen...

Neitin kesätakki
 Ohje: Garter yoke baby cardi (rav)
Lanka: Novita Luxus Cotton yhteensä noin 105 g
Puikot: 3mm (osin neliskanttiset Knit Pron pyöröt, ihanat!)
Napit: omasta jemmasta

Jotain muutakin pienelle neidille on valmiina, mutta kuvat vielä kamerassa. Aika on kulunut kaikkeen muuhun. Mies on isyyslomalla, mutta puolessa välissä lomaa alkoi jonkinlainen rytmi löytyä neidin kanssa ja yhteisestä päätöksestä on mies saanut monena päivänä keskittyä mm. saunan lauteiden asennukseen, räystääalusien maalaamiseen yms. kotia valmiiksi saattavaan projektiin minun panostaessa vauvan hoitoon, ruoan laittoon ja muuhun vastaavaan.

Ei kommentteja: