tiistai 22. toukokuuta 2012

Neuleita neidille


TAKKI NEIDILLE
Ohje: Sandnes Lanett Baby 1013, malli Valkoinen jakku B ensimmäiseltä aukeamalta
Koko: n. 6 kk
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Lanka: Teetee Helmi (100% superwash merino)
Paino: 95 grammaa
Napit: omista jemmoista

Lanka on aivan ihana pehmeää, mutta kesti purkamisen hyvin. Kauluksen kanssa oli melkoista säätöä ja ei se vieläkään näytä siltä miltä toivoin. Kuvasta ei mallissa saanut selvää kunnolla, joten ei mitään varmuutta millainen olisi pitänyt olla. Jouduin vähän säveltämään silmukkamäärien kanssa kun tiheys ei aivan ohjeeseen täsmännyt, siitä seurasit sitten säätöä myös kaula-aukon kohdalla. Käytössä sitten selviää miten pidetään, luultaasti ainaoikein reuna käännettynä.

Aurinko haalentaa väriä kuvassa, takki on omenanvihreä ja napit violettiin vivahtavat pinkit, mustikan kukkien väriset melkein.

MYSSY NEIDILLE
Malli: perinteinen sik-sak kypärämyssy

Koko: toivottavasti n. 6 kk, että sopisi samaan aikaan takin kanssa
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Teetee Helmi (100% superwash merino)
Paino: 21 grammaa

Tämänkin purin kertaalleen kuin tein aivan ylisuuren ensin... Nauhat icordit kolmella silmukalla.

Seuraavina puikoille lähtevät kesäisempi takki ja kevyempi myssy, puuvillaa ja bambua. Tytön luona ei neuloa ehdi kun ajan haluaa käyttää hoitamiseen, imettämiseen ja sylittelyyn. Odotan malttamattomana sitä päivää, jolloin saan tytön kotiin.

Viimeistä edellisessä postauksessa esitellyt sukat ja lapaset on viety nimikoituina tytölle keskolaan, isothan ne ovat, mutta sentään omat, oman äidin tekemät.
Posted by Picasa

1 kommentti:

Minna kirjoitti...

Toi 'oman äidin tekemät' tuntuu joskus niin vaivalloiselta. Oon sitä kohta viisi vuotta harrastanut ja välillä tekisi mieli antaa periksi ja ostaa henkkamaukan pipo - tai jotain muuta. Mutta jos noita lankoja on yli 20 kiloa, ois noloa jos lapsi kulkisi kaupan neuleissa. Taidan ehkä antaa periksi asiassa kun Toivolle pitäisi tehdä neulehaalari ens talveksi ja se on jo aika iso poika ja minä hidas. Vaikka se omatekemä on aina omatekemä.

Onnea vielä tätäkin kautta koko perheelle uudesta perheenjäsenestä ja uudesta kodista ja kaikesta. Ihania asioita!