sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kesän sukkasatoa

Kesän aikana olen neulonut melko vähän. Nämä ensimmäiset sukat aloitin jo aikaa sitten kerimällä langan. Muistaako kukaan milloin olimme Mursuliinalla ja kehuin kuinka sain yhden illan aikana neulottua sukat puoleenväliin isovavasta? Nämähän aloitetaan isovarpaan päästä...


Skew eli viistosukat
Ohje: Lana Holden, englanniksi, suomennettuna, ravelryssä, itse neuloin suomennetun ohjeen mukaan
Lanka: Sukka-puffa "Kotitonttu"
Puikot: 2,00 ja 2,25 pyöröt (enkä muuten rikkonu vaikka oli puiset!)
Menekki: 72 grammaa ohjeen alkuperäiseen kokoon n. 38
Muuta: Ihanat! tuntuu ihanalle, näyttää ihanalle ja ihanat neuloa ja istuu hyvin! Tahon toiset. Raidalliset niinku täällä.

Bones
Ohje: Korhonen & Östermann - Neulekirja, ravelrylinkki
Lanka: Sukka-Puffa "Punahehkunta"
Puikot: 2,25
IIIHANAT, mä tein kärjen kuvion kolmannenkin kerran kun mittailin sen mahtuvan. Tykkään hirmuisesti. Tässäkään kuvassa ei värit toistu oikein kun kuvailin kirkkaassa auringonpaisteessa. Mutta värikin on ihana! Ja mä niin rakastan kaikkea missä on kiertäen neulottuja oikeita joustimessa...Tavissukat
Nämä lähtee postissa pohjoiseen kunhan saan pakattua.
7 veikkaa harmaana ja Polkka-raidalla, 3,5 mm ja koko reilu 42. 142 grammaa. Lämmittämään sedän varpaita talvella.

Päivät menee mallilla *töihin, raksalle, kotiin (syö, nuku, syö)*, toista n. 5 kertaa viikossa ja lisäksi kaksi kertaa *raksalle, kotiin*. Tai no oikeasti iltavuoroja on yleensä 2-3 viikossa ja silloin tulen kotiin tiskaamaan ja laittamaan ruokaa yms. Tai vaan lepäämään.
Rakennuksella kuitenkin edistystä tapahtunut ja raksatyö tasapainottaa kivasti palkkatyötä. Raksalla mieli lepää ja vain kroppa väsyy ja sitten nukuttaa hyvin. Illalla ei kyllä jaksa mitään ihmeempää kun raksalta tulee kun pää väsytetty palkkatyössä ja kroppa raksalla.
Aika kuluu siivillä.

Posted by Picasa

3 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Hienoja sukkia! Pitäisköhän minunkin koittaa tehdä viimein Skew-sukat, en ollut tajunnut että sen ohjeen saa suomeksikin, kiitos siis vinkistä.

mursuliina kirjoitti...

kauniit noi bones-sukat :)

Katju kirjoitti...

Kivoja sukkia on tehnyt!