lauantai 12. maaliskuuta 2011

Hamsterikuun satoa

Meillä on rakennusprojekti menossa. Tänään vietimme miehen kanssa raksalla melkein täyden työpäivän verran. Ja minä peruutin peräkärryn kanssa. Ja meni jopa ihan siedettävästi vaikka mäki oli liukas enkä meinannut saada kärriä oikaistua kun renkaat vaan suti. Onneksi mies haki lapiolla hiekkaa. Enköhän uskalla toistekkin ajella kärrin kanssa.

Talopaketti tuli helmikuussa ja jotenkin kummasti se vei aikaa ja keskittymiskykyä neulomiselta.

Tässä kuitenkin hamsterikuun viimeistä satoa. (Tekstit osin halpamaisesti kopioitu hamsteriblogiin kirjoitetuista)

Kuulokkeiden pehmikkeet (rav)
Tiedättehän että aina kannattaisi harkita mistä kysyy neuvoja ja apua ongelmiinsa. Niinkuin pääasiassa kannattaa aina kysyä neuvoja ongelman alan asiantuntijoilta. Tai sitten neulojilta, kun neulojat tietää aina kaiken ja neulojista löytyy aina kaikkien alojen asiantuntijoita. Mie sitten harmittelin eräällä neulonta-aiheisella keskustelukanavalla iltana eräänä, että hyvistä kuulokkeista on ne pehmikkeet ihan atomeina ja en mistää löydä uusia. Tiedättehän ne sellaiset vaahtomuoviset härpäkkeet. Vastaushan oli "mikset neulo". No mie neuloin. Ei varmana ole monella silkki-villaisia pehmoisia ja ihania kuulokkeenpehmikkeitä vai mitä lie ovat.

Lanka: Teetee Elegant
Puikot: 2 mm
Malli vedetty hatusta, ihan molempia erikseen tehdessä ihan fiiliksen mukaan (ja eri tavalla molemmissa...) lisäilty alun kolmesta silmukasta. Eli aloitettu keskeltä ja lopulksi pujotettu ohut musta kuminauha kaikkien silmukoiden läpi ja kiristetty paikalleen. Ja nää on tosi hyvät! Ihanan pehmoset ja eivät taatusti kutita!
Ja sitten se nolo kohta, mun vaaka ei punninnu näitä, joten veikkaan kulutukseksi
2 grammaa..

Ystävä kyseli töissä voisinko neuloa hänen pojalleen villasukat kun mistään ei tunnu saavan. Tottahan toki koon 22-sukat teen välipalana. Nämä valmistuivatkin sitten sen verran nopeasti että itsekin ihmettelin. Toinen sukka lautapelien ohessa sunnuntaina ja toinen maanantai-illan aikana kotona.
Lanka: Novita Nalle Marjaretki, mustikka
Puikot: 3 mm
Koko 22 ja ohjeen Novitan sukkataulukko ja omat muistikuvat. Luovutin heti valmistuttua eteenpäin, toivottavasti sopivat.
Menekki: 33 g
Novitan Linneasta virkattu kassi 357 grammaa . Siihen meni aika lailla kaikki kyseistä lankaa luonnonvalkoisena. Ohje: Summer Sling tote (rav)
Vuoritettu on melkein, pitäisi vielä ommella kiinni.

Pääkallolapaset (rav)
Ohje: Pirate mittens (ja ravelryssä)
Koko: Piti olla "isompi kummipoika", mutta taitaakin olla "liian pienet"
Lanka: Gjestal Maija mustaa ja valkoista
Puikot: 2,75 mm
Menekki: Yhteensä 43 g

Kohtuu hyvät ollakseen mun elämäni toiset kirjoneulelapaset (tai ylipäätään mikään kirjoneule). Ja kuvassa häiritsee oudot muhkurat. Tai on ne ihan oikeestikin muhkuraiset :D

Viimeisenä vielä 23 grammaa on virkattu peittotilkku mun kasvivärjättyjen lankojen peittoon. Siitä lisää myöhemmin. Kuvaa on. Jo koneellakin jopa.
--------
Koko Lankahamsterikuun 2011 sato oli 734 grammaa. Ei niin paljoa kun aiempina vuosina, mutta olosuhteet huomioiden olen oikein tyytyväinen.


Posted by Picasa

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Kivat nuo pikku 2g jutut :)