torstai 10. helmikuuta 2011

Hamsterikuussa mukana!

Hamsterikuuhun piti lähteä tietenkin mukaan. Lankaa on.
Bloggaan tänä vuonna kakkosblogissa ja tästä linkistä löytyy myös alemman neuleen esittely. Lankainventaario on kesken. Oli aika shokki tajuta, että luultavasti lankaa on n. viisi kertaa enemmän kuin ensimmäisenä hamsterivuonnani 2007. Tässä sitten se tämän vuoden ensimmäinen hamsterineule. Idea löytyi Ravelrystä, taisi mennä haulla lankan nimellä ja katselin mitä muut oli Isoveljestä tehneet.Eilen meni ilta jotenkin näin:
"Apua se viikkoraportti on tulossa ja kun kerran jotain saanu aikaan niin tahdonhan mä saada sen esiteltyä!Miiieeess, tuu kuvaa. Kulta, kuvaa se neule, ei peppua. Saaks siitä neuleesta mitään selvää? Kokeillaa ilman salamaa. Ai ei kyllä saa senkään vertaa. Onpa väsyny katse. Mä leikkaan sen pois. Kiitos kulta!Äh, en mä ehtinykkään. Esittelen silti!"
Ja sitten ihana apuemo poimi raporttiin vielä tämän ja parin muun viimetinkaiset ja siitä ansiosta pääsin vielä ylipäädiktaattorihamsteri-Kristelin katsaukseenkin.

Shalom-liivitakkivaate

Malli: Shalom -cardigan (ravelry)
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 6 mm
Kulutus: 276 g eli vähän vajaa kolme kerää

Vähän pidemmäksi tein kuin ohjeessa ja lisäsin kolme napinläpeä ja nappia. Turhaan, ei sitä nätisti kiinni saa kun on suunniteltu pidettäväks kiinni yhdellä. Kinnaa liikaa. Niin ja sit vähän ompelin kädenteitä pienemmiks ja virkkasin piilosilmukoita ettei ne löpsötä.
Suunnitelmissa on vielä ommella hienovaraisesti napinlävet kiinni, irrottaa napit ja vaihtaa ylimmäksi joku heiman isompi ja näyttävämpi.

Kirjoneulelapasiin luotu silmukat ja neulottu ihan tavalliset joustinvarret. Ja sitä alkua noin neljästi toiseen. Kohta mä neulon vaan enkä enää pura. Koon suhteen on olemassa jo B-suunnitelma. Jos ei mene isommalle kummipojalle niin sille tehdään toiset ja ehkä sit pienemmän kummipojan isoveljelle menis?
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kiva liivi!

Täti Sininen kirjoitti...

Kaunis liivi!
Minä käytän aika paljon Oravaa kuvausavustajana.