torstai 23. heinäkuuta 2009

Ompelua ennen reissua

Nämä pussit menivät Katiijalle joka lähetti ne Ravelry-vaihtparilleen Mäkituvan Annalle.
Materiaaleina anopilta saatua samettia, kirppikseltä löytynyttä kauluspaitaa ja nappeja omasta varastosta. Tykkäsin itsekin :)Tässä on takintekele, päädyin käyttämään nuppineulojen sijasta hiuspinnejä jostain poimitun idean pohjalta. Säästyin rei'ittämästä vedenpitävää kangasta, toimi siis juuri niin kuin halusin. EDIT: Kaava on Suuresta Käsityöstä 4/2002, pienin muutoksin (osa tarkoitukslla ja osa vähemmän...)

Takki valmistui juuri ennen Japanin matkaa, joten tässä sitten ensiesittely ja käyttö erittäin tuulisella Fuji-vuoden rinteellä. Materiaaleina siis Luhdan tehtaamyymälästä Nastolasta ostettua sateenkestävää tuulikangasta, heijastinkangasta Eurokankaasta, heijastinterettä ja -nauhaa (vetoketjuläppä edessä) Luhdalta, kuminauhat Luhdalta, muut härpäkkeen mistä mikin. Vuorikangas on verkkovuorta, sekin taisi olla Luhdalta. Sanosin notta halpa takki ja mielunen. Malli on sama kuin edellisessä itsetehdyssä tuulitakissa joka on ollut kovassa käytössä. Käytössä se on saanut tosin punaiseen pintaansa pinttynyttä mustaa ja pihkatahroja, joten se siirtyi nyt mökki- ja metsäreissujen käyttöön, tämän korvatessa edellisen mm. pyöräilyreissuilla.

Tässä vielä takki takaa, kiristyskuminauhaa, heijastinkangasta tuuletusaukon läpässä, heijastinterettä. Ja huoleton musta väri. Pitkä takakappale pääsee pyöräillessä oikeuksiinsa.

Nämä tuli myös ennen reissua postissa. Nna saa siis alkaa vihdoin odotella postia. Takki oli ensimmäinen punasen puhde joka sai merkin.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

Lankastia kirjoitti...

Oon kyllä vähän kateellinen sun ompelutaidoista. Tosi hienoja sekä laukut että takki!

Muriska kirjoitti...

oho! :o noin hienosti osaat tehdä takin :O

mursuliina kirjoitti...

söpöt nappipussukat :) takki on tosi pron näkönen!! paljon etua, kun osaa ja viitsii itse tehdä. nyt mä jo unohdin, että millon suunniteltiin treffausta ja japanintavaran ihastelua? oliko se huomenna vai ensi viikolla? kuinka kenenkään pää voi olla näin hatara...

Nna kirjoitti...

Tuo takki on tosi hyvän näköinen. :) Ja nuo merkit ovat myös kivoja. Olenkin jo innokkaana täällä tutkiskellut tyhjää postilaatikkoa. ;)