tiistai 10. maaliskuuta 2009

Ihan kamalaa ja superihanaa
Riepurätti

Tämä ansaitsi ruman nimen, oli se niin kamalaa neuloa.
Ohje on täältä. Ravelrystä rätti löytyy täältä.
Lanka on Schachenmayr nomotta Micro Color, ostin sen joskus Möysän langasta ja asusteesta, oli euron kerä ja halusin kokeilla sitä rättiin. Mikrokuitua kai olevinaan. Neuloessa tunsi sen, että varmaan pyyhkii hyvin, oli kamalaa neuloa kun tuntui imevän käsistä kaiken rasvan, minulla on muutenkin kuivat kädet. Ja lipsui vielä puikoilla mahdottomasti mikä on surkea yhdistelmä mallin kanssa. Suoraan sanottuna kamala neulontakokemus. En jaksanu välittää niistä parista rivistä jotka neuloin väärin kun olisivat olleet kamalat purkaa ja vielä kamalampi neuloa.
Ainii, puikot 4,5 mm ja lankaa kului 22g. Vielä siis samaa väriä toiseen siivousvälineeseen ja toista väriä lisää... :(
Rätti menee autoon, sisäpuolelta tarttee joskus pyyhkiä laseja ja kojelautaakin pitäis kai joskus pyyhkäistä.

Mun lempparipipo

Ilme kertoo kaiken. HEI, mä oon lankakaupassa ja mulla on ihana uus pipo päässä.
Malli on Lina (Ravelry)
Lanka on aivan ihana Lane Cervinia Le Fibre Nobili Super Taj Mahal (mikä nimihirviö :D), joka on ihan superluksusta eli 8% kashmiria, 22 % silkkiä ja 70 % merinovillaa. Just niin ihanaa miltä se kuulostaa. Vähintään. Neuloutui melkein itsestään knitpicksin puikoilla ja bambuisilla sukkiksilla loppuun. Enkä himppuakaan hangoitellut vastaan kun veljen vaimo kysäisi eilen illasta että tekisinkö hänellekin. Ostin tänää lisää luksuslankaa, en samaa vaan toista. Mutta aivan ihanaa kuitenkin.
Puikot oli 4 mm ja ihan ohjeen mukaan tein, 5 toistoa peruskuviota ja kavennukset. Tulee kunnolla korville niinkuin minulla pitääkin. Lankaa kului 65 g.
Posted by Picasa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin värinen Lina! Toivottavasti rätti on sitten superihana käyttää, kun oli niin rasittava neuloa :)

Päivi kirjoitti...

Mullakin on Lina puikoilla. Oli pakko saada aloittaa tuossa joku päivä sitten, eikä käsillä ollut kuin vaaleensinistä Nallea (no ainakin väri sopii talvitakkiin). Saas nähdä tuleeko liian pieni...
Tuo sinun on tosi nätti väri!

maikkili kirjoitti...

kyllä tää hieno olikin livenä tykkäsin ihan sikana olla tapaamisessa........ja tuo ala oleva vaalea villatakki jota ilmeisesti edellisessä tapaamisessa neuloit on jo valmiskin, aika nopsaan sä teet