sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Lurpan lapasetTämä on Lurppa. Rakas pehmoleluni jonka sain mummilta ja ukilta muistaakseni synttärilahjaksi joskus ehkäpä 6-7 vuotiaana. Vanhus on jo puoli sokea, mutta silti hänestä tuli vielä malli. Mallimme esittelee lapasia settiin joka on on suurimmaksi osaksi matkannut veljen pojan luo (ja tässä vaiheessa muistetaan että lapaset piti yhdistää narulla toisiinsa). Huivia en ole vielä blogannut kun siitä ei ole kuvaa. Tämä dementikko unohti ottaa ennen kuin luovutti sen eteenpäin ja kiireiset vanhemmat eivät ole sellaista vielä lähettäneet. 
LURPAN LAPASET
Malli: "oma" eli ns. junasukkien mallia vartena ja sitten peukaloton pää, silmukoita 36
Koko: toivottavasti n. 6-12kk
Puikot: 2,25 ja 2,5mm
Lanka: Sublime Cashmere Merino Silk DK
Menekki: 37g (ilman sitä nauhaa jota en ole vielä tehnyt)


ESSU ANOPILLE
Kangas: kangaskaupan palalaarista, se joka huusi täyttä kurkkua "ompele musta essu"
Malli: kotona olevaa essua kaavana käyttäen. Nauha on yhteinäinen ja sivuista vetämällä voi säätää myös niskalenkkiä. "Kädenteissä" on siis nauhakujat. Nauhat riittää minulla ainakin eteen solmittaviksi. Tasku olisi tosin voinut olla alempana jos nauhat solmii eteen. Teen varmaan lopusta kankaasta essun itsellenikin.


Tämä kulta on meidän Monsteri joka auttoi mua tuossa päivänä eräänä lankojen, askartelu ja ompelutarvikkeiden järjestelyssä. Siis pihisteli kaikkia tavaroita ja loikoi ja riehui vuoron perään kaikissa laatikoissa joihin pääsi.
Monsteria kutsun myös nimillä Monssukka, Mössykkä, Mössy, Mönsteri, Mönssykkä, Monstersson, Mönstersson, Laatikkokatti, Ohjuskissa, Riehukatti, Katinkulta, Viidakkokissa, Vihertassu, Ötökkä, Herra ja Monsteri Herra. Ja tässä siis vain minun käyttämät nimet, mies käyttää muitakin. Ja luultavasti unohdin jonkun nimen.

Ranteet on paremmat joten taidan jatkaa erästä keskeneräistä neulomusta tai sitten teen niihin lapasiin sen puuttuvan nauhan. Tai sitten jotain muuta. Viikolla lupaan blogata kaikki keskeneräiset työni (joissa lankaa neulottuna ja kerillä n. 1,9kg) sekä erään joululahjan jonka ostin lahjarahoilla.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Satuh83 kirjoitti...

jeps, korialle tulossa... ens viikon ohjelma selvis vasta tänä iltana kun kotiuduin kotkasta. seuraava heinin kokoontuminen multa kyl varmaan jää väliin kun olen taas kotkassa sillon... mut jos muuten innostaa nähdä yms niin halutessas voit laittaa mulle vaik puhelinnumeron s-postina. helpottuis samalla toi korian reissuistakin sopiminen...

Nna kirjoitti...

Kivat tumput ja ihana essu. :)