tiistai 26. elokuuta 2008

Välillä jotain neuleitakin


VILLAPÖPÄT
Lanka: äitiltä peritty hahtuva+
Villa Laurilan hatuva lahkeissa kun edellinen loppui
Puikot: 5 mm
Painoa: 46 g 
Tein muuten ohjeen mukaan, mutta vyötäröresori on vähän pidempi ja lisäksi tein pari kertaa lyhennettyjä kerroksia peppupuolelle. Merkkasin peppupuolen sydämellä varmuuden vuoksi. Nämä lähtivät jo postissa ystävälle (tai hänen pikkuiselle tytölleen).
VILLASUKAT
Perussukat ranskalaisella kantapäällä kärjestä päin neulottuna.
Lanka: Erämiehen sukkalanka, Lankakauppa Heinin alekorista
Puikot: 2,5 mm (vähän pienet)
Painoa: 76 g
Koko: n. 30
Kantapäät purin melkosen monta kertaa kun Ullaneuleen ohjetta kärjestä neulottuihin ranskalaisiin kantapäihin luin. Ensin oli tarkoitus tehdä kummipojalle perussukat nopeasti, mutta sitten lisäsin mielenkiintoa opettelemalla uudenlaisen kantapään teon.


LANKAA!
Nämä löytyi SPR:n Kontti-kierrätystavaratalosta Lahdesta. Vyötteetön punainen on huutanut haluavansa jonkulaiseksi huiviksi, sitä on 200g. 
Helmi-villalanka (Yhdistyneet villatehtaa Oy:n laatutuote) hihkui jo Kontissa "ota minut, ota minut ja opettele tekemään kirjoneuletta". Ne haluavat todella kovasti kirjoneulelapasiksi. Kirjastosta on lainassa Mary Oljen Kirjokintaista kauneimmat joten ehkä aloitan siitä jotakin.

1 kommentti:

mursuliina kirjoitti...

minä jo aattelin, että nyt se on menoa. eka mennään naimisiin hups keikkaa ja kas sitten onkin jo pikkuisen villapöpät tekeillä :D mutta ne menikin jollekulle muulle... tosi hassu tuo anoppisi korttisattumus.