keskiviikko 6. elokuuta 2008

Virkkausta ja silmukkamerkkejä

silmukka1

Silmukkamerkit

Tein näitä eräänä päivänä kun mun piti askarrella korua eikä se oikein totellut mua. Renkaina jonkun fiksun bloggaajan vinkkaamat uistinrenkaat paikallisen Prisman kalastusosastolta. Muina osina korupiikkejä ja helmiä mun helmivarastosta. Mun suosikki on toinen vasemmalta, noppa joka toimii tästä lähtien pyörönä tehtävissä töissä merkkinä kerroksen vaihtumisesta. Punaset (ylläri!) on toisia suosikkeja. Näitä tulee varmasti lisääkin, kävin ostamassa himppua isompia renkaita (nämä 8mm, toiset 9mm) ja näitä oli kiva tehdä ja ovat toimineetkin kivasti. Lisää siis seuraa.

kisupussit

Kisupussi ja kisukassi

Lanka: Molemmissa punainen on luultavasti Novitan Alabamaa, purettua ja värjättyä, pienen valkoinen mummin jämiä Tehoa (liian ohutta suhteessa punaseen) joten vaihdoin langan isompaa varten Novitan Tennesseeseen.
Koukku: pienessä 2,5 mm  ja isossa 3mm
Painot: Pieni 49 g ja iso 142 g
Ohje: Ravelryn kautta löytynyt Kitty Bag

Tarvitsin jonkun matkatyön ja #neulonnan väli ehdotti virkkausta kun myöhään illalla valitin etten tiedä mitä tekisin kun seuraavana päivänä pitää kulkea bussilla töihin kun auto on huollossa ja ei ole mitään bussineuletta kesken. Ravelryn jonosta löytyi kissapussi ja siten sai alkunsa pienempi. Hommasin sitten seuraavana aamuna virkkaamalla itselleni huonon olon. Ei pitäisi opetella bussissa kirjovirkkausta kun tietää kärsivänsä herkästi matkapahoinvoinnista. Pieni on tehty yläreunaa ja lenkkiä lukuun ottamatta ohjeen mukaan. Käyttötarkoitusta en ole sille vielä keksinut, kooltaan se on 17,5 x 13 cm. Isompi on minun olkalaukkuna, kooltaan se on 25 x 24 cm ja kissoja on kuusi molemmin puolin ja yläreunan kuviointi omaa sovellusta. Hihna saa ainakin uuden soljen jossei kokonaan vaihdu, se ei ihan toimi. Molemmat saanevat tulevaisuudessa myös vuorin, isompi varmasti myös vetoketjun jotta tavarat pysyvät tallessa.

Lankaostoksiakin olen tehnyt, niistä lisää myöhemmin, ehkä jo huomenna. Tunikakin melkein esittelykunnossa :) Huomenna sekin valmistuu ja ehkä saan kuvattuakin jonkinlaisen kuvan.

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Aivan ihanat kissapussit! Tahtoo kans!

äiti-puffa kirjoitti...

Voi miten söpösiä pusseja ja merkkejä! Haepas muuten jotain blogistani! ;)

Markka kirjoitti...

Kissapussit on rakkautta!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nyt mä vasta tajusin! Luulin, että nämä ovat sille Monsterille tarkoitettja, ennen kuin vilkaisin kuvaa kunnolla. Niissähän on kissojen kuvia! Ei siis ihme, että nimi on sellainen! Blondi mikä blondi, vaikkakin mansikkablondi.