tiistai 1. tammikuuta 2008

Neuleiden alkutilanne

Hmm... se onkin vähän haastavampi juttu. Pitää kai kaivaa vaaka esiin ja listata omaisuus kasaan. *monta tuntia, ruokailu ja satoja lankakeriä ja nöttösiä myöhemmin*

Totuus on karumpi kuin luulin. Vajaa vuosi sitten, tammikuun lopussa 2007 elämäni ensimmäisen kerran punnitsin lankavarastoni Lankahamstereita varten. Silloin saldo oli 7,7 kg. Tiesin sen ylittyneen viimeistään joulun alla ja aikaan kun ensin ostin itse oudon kartion outoa lankaa ja sitten viimeistään joululahjojen kohdalla. Päätellen todellisesta saldosta, joka on tällä hetkellä hieman reilu 12 kg. On viimevuoden saldo ylitetty jo aikaa sitten... Omaksi puolustuksekseni on sanottava, että tästä saldosta on minulle lahjoitettuja lankoja hieman yli 1,6 kg, joihin en ole edes päässyt käsiksi vielä. Lisäksi varastossa on mm. 26 kpl 50g keriä (=1,3kg) luonnon valkoista Nevada Sirene lankaa jonka on alunpitäen hamstrannut mummini, en minä. Samoin samaisen mummin hamstraamaa on ei-minun-väristä vaalean sinertävää Shetland-lankaa n. 500g. Molemmat langat on ostettu varmasti yli kymmenen vuotta sitten, todennäköisesti huomattavasti aiemmin.
Viikon lopulla käyn tilaamassa Fitted Knits -kirjan, ehkä sieltä löytyy sopivia ohjeita muokattavaksi antiikkisille langoille.

Punanen siirtyy totuuden murtamana neulomaan sukkia ja häpeämään lankahimoaan.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Koita jaksaa, Punanen. Et ole ainoa, jolla on lankahimo. Minä olen samanlainen. Onneksi nyt alkoi lakko.