maanantai 30. joulukuuta 2013

Suuri ruokajulkaisu

Tästä se lähti. Naapurissa juhlittiin syksyllä 4 vuotissynttäreitä ja yksi vinkki lahjaa varten oli "keittiöleikit on yksiä suosikeista". Nämä olivat ensimmäisten joukossa. Lähtötohinassa unohdin kuvata paketin mutta näistä oli osa mukana ja lisäksi dominokeksejä ja pari supermakean näköistä kuppikakkua/muffinia. Ja kaikki oikean pienen leikkuulaudan päällä, mukana puinen veitsi. Osa jäi neiti Oranssin leikkeihin.

Ja sitten sain IDEAN. Mitä jos tekisinkin tytölle joulukalenterin? Sellaisen jossa jokaisesta luukusta tulisi lisää leikkiruokia. Ei varmaan kovin paljoa vielä asiasta ymmärtäisi, mutta olisipa perinne aloitettu. Muistattehan nappikalenterin  vuodelta 2010? Kummitätini teki minulle joulukalenterin kuten niin monena vuonna lapsuudessani ja kalenterin avaus oli yhtä ihanaa kuin aina silloinkin. Haluan antaa samanlaisia ihania muistoja lapselleni. Serkkuni muisteli samaisen tädin tekemiä kalentereita blogissaan kuun alussa. Muistan saaneeni kalenterista ainakin pakettikortinaskarteluun mallin, ohjeen ja materiaaleja (joulutontun mallinen) ja taisi samassa kalenterissa olla aattona (?) kynttilöiden koristeluun ohuita vahalevyjä joilla on monet kynttilät koristeltu ja vielä riittää :)

Sitten superlistaus ruokia ja linkkejä ohjeisiin. Ohjeet ovat englanniksi, joten jos neule- ja virkkausenglanti ei taivu niin Marjutin pienenpieni virkkaussanasto ja Marjutin neulesanasto ja Ulla-neuleen englanti-suomi neulesanasto auttavat alkuun. Kaikki ohjeet on löydetty Ravelryn hakua käyttämällä. Osassa kalenterin taskuista oli yksi isompi vihannes/hedelmä/muu ja osassa esim. muutama pieni sieni ja sieniä myös oli ainakin parissa luukussa. Ohjeen nimestä pääsee omiin projekteihini Ravelryyn ja (rav) kohdasta Ravelryyn ohjeen sivulle. Toinen linkki ohjeesta vie suoraan ohjeen alkuperäisille sivuille. 

Langat kaikissa poikkeuksetta villaisia tai villasekoitteisia jämälankoja yksin tai moninkertaisina . Koukku 3-3,5 mm ja puikot 3 mm työstä riippuen. Täytteenä vanuua. Ensin jämät kotoa ja sitten miehellä ostatettu Etolasta täytevanua.

  Ohje:broccoli and cauliflower by Crochetqueen (rav)
 Ohjetta en kai ihan ymmärtänyt ja sooloilin hieman ja hieman enemmän. Mutta lopputulokset on ihan kivat.
  Ohje: Cherry Knitting Pattern by Linda Dawkins (rav)
Nämä tulivat aatonaaton taskusta. Hirmuisessa kiireessä. Väri paljon tummempi luonnossa, mutta kun kuvaa keinovalossa puolen yön tienoilla niin ei saa kovin hyviä kuvia.

  Ohje: Pear Knitting Pattern by Linda Dawkins (rav)
Parin eri langan jämät päärynöiksi. Kokoero johtuu langan paksuudesta.

MANSIKAT
 Ohje: Strawberry Knitting Pattern by Linda Dawkins (rav)
Mansikka osuus tuosta ja kannat
Heirloom Strawberry by Sara Hills
(rav). Nyt tekisin varmaan suoraan Heirloom Strawberryn. 

OMENA
 Ohje:Apple Knitting Pattern by Linda Dawkins
(rav)
Taisin lisätä omenan kannan päässä pari silmukkaa ennen päättelyä. Susihuono kuva. Mutta ei vaan jaksa enää yrittää parempaa.

MANDARIINI / KLEMENTIINI / APPELSIINI
  Ohje: Orange by Carrie Federer (rav)
 Kannan kohdalla taisin soveltaa. Ohjeessa oli vain "ompele tähti päätyyn"

TOMAATIT
 Ohje: Tomato by Julia Kelly (rav)
Näitä tein muistaakseni yhteensä neljä. Osa muuttanut meiltä pois.

PAPRIKA 
 Ohje: Bell Pepper by Julia Kelly (rav)
Kiva paprika. Ikävä punainen jota on vaikea kuvata.

PIPARIT
 Ohje:Crocheted Gingerbread Man Cookie Pattern by Sarah Zimmerman
  (rav)
Vaaleampi piparimies ohjeella. Kukkapipariin ideaa jostain tähdestä ja muut soveltaen. Etenkin palaneen kohdalla puolustaudun olleeni aivotoiminnalta melko lähellä nollaa johtuen väsymyksestä. Vain pipariukot ehtivät aattoaamuksi taskuun. Muilla lahjottii sitten myöhemmin. Ja vielä mietin paria piparia lisää. Ei palaneita.

KANANMUNA
 Ohje: Fried Egg Cuffs by Regina Rioux (rav)
Keltuaiseen taisin tehdä lisäkerroksen. Niin ja ohjeessa oli rannekkeet tälläisillä koristeilla (!!!!) niin jätin jostain syystä ne ranneekkeet tekemättä...

BANAANI
 Ohje: Amigurumi Banana by Barbara Strasser (rav)
Keltainen loppui. Ei voi tehdä toista. Niin ja kannattaa tässä erityisesti lukea ohje kunnolla ja sisäistä että bl tarkoittaa back loop, eli silmukan takareunaan ja fl front loop, silmukan etureunaan. Ei tarvitse sit purkaa niinkuin joidenkin muiden.

TÄYTEKEKSIT 
 Ohje:Crochet Oreo Cookies by Harlean Greathouse  (rav)
Domino-kekseistä usempi on todennut "meinasin jo syödä kun näyttivät niin syötäville. Ja nämä oli todella koukuttavia, helppoja ja kiva ommella yhteen. Siksi niitä on tullutkin tehtyä yhteensä varmaan sellaisen koko paketillisen verran. Naapuriin kun meni myös.

SÄMPYLÄ JA TÄYTTEET
 OhjeCheese Royale - Hamburger in Paris by DROPS design (rav)
Sämpylä yllä olevalla ohjella. Tosin vähän sooloilin värin vaihdon kohdalla. Tein kerroksen ruskealla beigen jälkeen ja sitten seuraava kerros vain silmukan takareunaan virkaten. Tavislinkin kautta voi vaihtaa myös ohjeen suomeksi.
Täytejuusto omasta piposta sooloillen ja salaattiohje lettuce leaf by Crochetqueen (rav) vähän muokattuna. En muista tarkemmin miten.

PIENET SIENET
  Ohje: mushroom! mushroom! by chloeheartsowls (rav)
Ohje vain Ravelrystä ladattavissa (ilmaiseksi). Näissä lähti vähän lapasesta. Tässä kun ei näy ne naapuriin menneet sienet. "Jos vielä yhden, vaikka varsi tuosta ja lakki tuosta" ja sitten kylässä ollut ystävä vielä ehdotti kärpässientä. Pakkohan sekin oli tehdä.

VALKOSIPULI
 Ohje: Garlic by Julia Kelly (rav)
Ohjeen mukaisesti. Sipulin ohje vielä pitää etsiä ja tehdä.

PORKKANAT
 Ohje: Heirloom Carrot by Sara Hills (rav)
Vihreät langat olivat hukassa joten kannat on mitä on. Pienempi sovellettu vähemmilla silmukoilla ja kerroksilla. Vasemmanpuoleinen eri lankaa, meni naapuriin. Se lanka loppui, joten onneksi päätin tehdä tytölle oranssin pöllöpipon johon piti värjätä lankaa oranssiksi.7

Noin. Siinä ne kaikki. Muistakaa kommentoida jos joku linkki ei toimi. Ja muutenkin ilahdun kommenteistanne.

Niin ja kertokaa minulle valmiiksi ensivuotta varten millaisia joulukalentereita te olette saaneet tai tehneet. Ei tarvitsisi ehkä ensivuonna sitten aatonaattona vielä virkata ja värkätä viimeiseen taskuun täytettä.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Tosi kivoja! Ensin ajattelin et paistettu muna on mun suosikki, sit et banaani. Sit totesin et noi kaikki on mun suosikkeja varsinkin ku ittellä ei ole hermoja tehdä tällaisia. Hyvää Uutta Vuotta!

Annaba kirjoitti...

Aivan ihania! Sainpa näistä lisää ideoita itsellenikin, kun olen itsekkin näitä leikkiruokia tehnyt. :D

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

Todella ihania herkkuja! :)

Unknown kirjoitti...

No vau! Aika mahtavan näköisiä :)

Unknown kirjoitti...

Ihan mielettömiä! Voi kun itsekin jaksaisi väkertää. No kesällä puiston laidalla sitten ;)
Kyllä tyttösi on onnenmyyrä kun saa noin mahtavan joulukalenterin!

Paula kirjoitti...

Vau! Kunpa tällaisia jaksaisikin tehdä itse! Meidän pikku-kokkaaja kokkaa ihan Ikean ruoka-aineksilla ;) Kalenteriin kätkettiin muumikalenterin sisukset ja lauantaisin pienet suklaat. Kuulemma ensi vuonna pitää olla suklaakalenteri kun tänä vuonna ei ollut suklaata tarpeeksi, sanoi 2-vuotias :D

Camilla / Elonroihua kirjoitti...

Meillä oli vuonna 2012 melkoisen ihana joulukalenteri, huopainen kuusi jossa oli nappeja, ja joka päivä luukuista tuli huopainen joulukoriste ripustettavaksi niihin nappeihin. :)