perjantai 31. toukokuuta 2013

Näin tein TSI pehmusteen Tripp Trappiin

Tässä erittäin hieno ja havainnollinen kuva kuinka tein pehmusteet Tripp Trappiin tytölle. Kyseessä siis vain selkä-vauvakaaren pehmuste uuden malliseen tuoliin, pienentämään istuinaukkoa niin ettei sieltä niin nopeasti karata. Korjailin ohjeeseen muutamat jutut jotka olisin kolmosversioon tehnyt toisin.

Tarvitset siis:
- Selkänojan kangas noin 34 cm x 60 cm (tai 26x34 cm ja 34x34 cm kappaleet) lakanakangasta tai muuta pesunkestävää
- Kaksi 20 x 32 cm kappaletta (tai neljä 10x32 cm kappaletta) lakanakangasta tai esim. kerniä tai vahakangasta kaaren pehmikkeisiin
- kaksi 6x12 cm kappaletta (tai neljä 6x6 kappaletta) yhdistäviin kappaleisiin
- kaksi palaa tarran pehmeää puolta ja kaksi karkeaa puolta, muutaman sentin kukin
- kaksi noin 8x26 cm palaa vanulevyä kaaren pehmikkeiden sisään
- noin 22x30 cm pala vaahtomuovia esim. 2cm paksua selkänoja pehmikkeisiin

1. Leikkaa kappaleet, ompele yhdistävät kappaleet kahdelta sivulta yhteen.
2. Ompele päärme selkäosan kappeleiden yläreunoihin.
3. Ompele sivukappaleet molemmilta lyhyiltä ja yhdeltä pitkältä sivulta yhteen, oikeat puolet vastakkain, käännä oikein päin, laita vanu sisään ja taita avoimen sivut saumanvarat sisään ja neulaa yhteen. Laita yhdistävät kappaleet sauman sisään noin 6 cm päähän alareunasta. Tikkaa sauma kiinni ja samalla kappaleet yhteen. Ompelet tarrat kuvan mukaisesti.
4. Taita ja neulota selkäosan kappale tyynypussiksi oikeat puolet vastakkain, niin että taakse jää läppä, jonka voi pujottaa selkänojan yli. Laita samalla sivuosat n. 6cm päähän alareunasta sauman sisään oikealle puolelle. Ompele yhteen. Käännä oikein päin, laita selkätyynyn vaahtomuovi sisään, kokeile tuoliin. Keksi parannuksia ja tee toinen parannettu versio kun lapsi on kuitenkin jo ehtinyt saamaan ensimmäisen pyykkikuntoon.

Mittoja oli jäänyt kuvasta pois. Soveltakaa tai kyselkää epäselvyyksistä jota selostukseen liittyy.

Ei kommentteja: