perjantai 22. helmikuuta 2013

100% villaa

Ohje:  Double Ten Stitch by Frankie Brown (rav)
Lanka: Pirtin 2-laatuinen 2 säikeinen hahtuva, olivat hieman eri paksuisia, tummempi ohuempaa
yhteensä 264 grammaa
Puikot: 5 mm
Aloitin ensimmäisessä kuvassa näkyvällä kahden kerroksen vaihtelulla Ten Stitch Twist ohjeella, mutta kun etsin ohjetta uudelleen linkattavaksi, löysin toisen ja oli pakko alkaa purkaa (hahtuvaa!). Ei se mitään, anoppi tuli kylään ja hoiti (kolme kulmaa oli ainakin, eli enemmän kun kuvassa) purkamisen katkomatta hahtuvaa. Vitsailtiin että on siinä anoppi, tulee kylään ja totetaa ettei ole hyvän näköinen ja purkaa miniän puolivalmiin neuleen... Lopputulokseen olen tyytyväinen, ei ole vielä paljoa ollut käytössä, mutta jos ensitalvena vaikka pulkkapeittona sitten.
Ohje: Little Sister's Dress (rav)
Lanka: Twilleys of Stamford Freedom Spirit 80 g
Puikot: 4 mm

Tää oli vikatikki. Aloitin uudenvuodenaattona, purin kolmesti aloituksen ennen kuin tajusin ettei hommasta tule mitään ennen kuin lasken paljonko niitä silmukoita oikeasti tarvitsen kun ei se langan paksuus ja puikot ihan mätsänny ohjeeseen ja "jos vaikka tän verran" tuotti noin 3 vuotiaan kokoa eikä 6 -12kk kokoa. Ja sitten kun on neulonut vihdoin valmiiksi ja lankakin riitti niin on hyvä tajuta valinneensa käsinpestävää villaa, jossa ei ole kovin kierrettä joten varmaan huopuu ja nyppääntyy nätisti kun tuollanen pikkanen könyää lattialla. Niin ja tyttönen on melkonen hikipää joten ei ole montaa kertaa käytetty ihan siitä syystä. Niin että kannattiko? Ei.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Kaunis peitto ja mekkokin on tosi suloinen vaikka ei olisikaan ollut kovin kannattava tehdä :) Olen huomannut että lapselle on turha juuri neuloa muuta kuin asusteita (ja haalari jonka tosin tähän saakka on tehnyt kummitäti :)) koska käyttöä ei vain ole esim. villatakeille, sisällä kuumia eli turhia ja ulkoillessa haalari on sata kertaa kätevämpi. Ehkä kesällä voi takin sijaan joskus viileämmillä keleillä tarvitakin, jos ei vettä kuitenkaan sada. Onneksi viime kesänä valmistunut neule taitaa olla tänä kesänä just eikä melkein sopiva ;)

Punanen kirjoitti...

Totta puhut. Käytössä on olleet lähinnä vain asusteet ja lisäksi juhliin neulottu valkoinen bolerotakki (lähinnä juhlissa/vieraisilla). Toinen puuvillaneuletakki ja villatakki on lähes käyttämättömiä (paitsi villaista käytettin kun lämmitys oli rikki ja sisällä vilpoista). Kesäksi voisin kyllä neuloa jonkun uuden takin, ehkä tulisi joskus ulkona käytettyä.