lauantai 30. tammikuuta 2010

Nyt alkaa vihertää

Paitsi tää ei viherrä vaan punertaa, tää kuva jonka eilen lupasin. Näin meillä suostutaan mielellään kuvausavustajiksi. Kuvitelkaa tähän tilalle sellai kuva, missä toi kissa istuu kauniisti sohvan selkänojalla kissamaisen ylhäisessä asennossa, kauluri kauniisti aseteltuna yleen. Niin että palmikko ja kauniit napit näkyvät täydellisesti. Eiks oo kaunis kuva?
Nää taas on ne yli viikko sitten valmistuneet sukat jotka on kovan käytön takia jo pesussa.
AMPERSAND (upside-down)
Malli: Ampersand (upside-down) ravelryssä tai PDF
Lanka: G-B Warenhandels GmbH Match Strumpf- und Sportwolle, saatu vastalahjana neulepussista joltain (eiks oo kiva nimi langalla?)
Puikot: 2,5 mm bambusukkikset
Muuta: Kaksi kerää (á 50 g) neulottuna loppuun asti. Varressa takana on vain joustinta ja lisäyksiä tein jotakuinkin 10 kerroksen välein, kunnes aloin lopussa tehdä pelkkää joustinta viimeiset sentit. Niin joo ja ranskalaisen kantapään tein pitkästä aikaa Eevan ohjeella (Ullassa). Tykkään hirmusesti mallista. Kantapääkohdassa tosin mokasin ekalla kertaa, olin tehny sukat liian pitkiksi ennen kiilalevennysten alotusta. Purkamisen jälkeen tuli sit just sopivat mun jalkaan.
Tässä näkyy kuvio paremmin, siis vain tietyissä kohdissa lisäyksi ja kavennuksia joka toisella kerroksella ja reunalla joustinta. Kiva ja simppeli, sopii hyvin raidoittuvalle langalle.


Tässä sitten mun taidonnäyte siitä ranskalaisesta kantapäästä, tykkään hirmusesti, pitäs varmaan opetella myös tekee varresta alkaen :)
Tässä sitten kuvaa siitä millainen urakka mulla oli eräänä iltana. Silityslauta täynnä silitettävää. Nuita kankaanpaloja sitten ehkä näkyy toivottavasti piakkoin kasaan ommeltuina. Toivottavasti. Tää ilta kun kului lankavaraston inventointiin ja toteamiseen, että tarttis ommella taas pari tyynyä lankojen säilytystä varten. Kattokaas kun kassit täynnä lankoja sohvalla on vähän hankalia, langat ei pysy sisällä ja eivät oo edes kovin kivan näkösiä. Tyynyt taas on, kun ne ompelee sopivan värisestä kankaasta ;).

2 kommenttia:

Katiija kirjoitti...

Ihanat kissat ...eiku ... siis ihania töitä. Kauluri on tosi kissa, eiku ihana ja sukat on tosi hienot. Livenä kauniimmat.

Maisi kirjoitti...

Kauniit sukat.Nätin väristä lankaa. Mukavia apulaisia :).