torstai 10. maaliskuuta 2016

Mainospaitojen (ja muuten epäsopivien) uusi elämä

Minulla on pitkään ollut iso kasa ihan perusmallisia t-paitoja kaapissa. Sellaisia ei-ladyfit mallisia vaan leveämpiä, osa kokoa tai paria liian isoja. Paitoja, joita on mm. jaettu tapahtumista ja tyopaikoilla työntekijöille, mutta joita ei viitsi pitää oikein muualla kun on kivempiakin vatteita kaapissa. Joitain olen käyttänyt aiemmin rakennushommissa ja pihatöissä, mutta paitoja on silti enemmän kuin tarpeeksi vaikka osa onkin maalitahroilla.

Kiitos taas kerran Pinterest. Olen pinnaillut jo hetken myös Vanhasta uutta -taulua. Tällä kertaa poimin idean paitojen jatkojalostuksesta vaatteiksi joita oikeasti tarvitsee.


Mukana on muuten-vaan liian iso paita myös. Olisi voinut muuten tarjota sitä miehen käyttöön, jos olisi tajunnut ajoissa, sehän se olisi parasta kierrätystä ollut. Tein kaavat sopivia yöhousuja mallina käyttäen. Tässä linkki housujen ohjeeseen., leikkelin ja saumuroin. Lahkeensuut ovat paidan helmapäärmettä, joten niille ei tarvinnut tehdä mitään. Ylimmissä housuissa on lisäksi otettu hihoista lisämittaa lahkeisiin; leikkasin, ompelin renkaaksi ja tikkasin kiinni sisäpuolelle. Voisi tulla aika kivat myös kontrastivärillä, vaikka tuosta vaaleanvihreästä paidasta johonkin vaaleaan lahkeenjatkot. Paidan etupuolen kuva tulee siis toiseen reiteen. Tässä pinnauksessa on muita kuvia vastaavista. Tässä ohje kaavan tekoon toisella tapaa.

Yöpaita on tällä ohjeella. Aukot hiha- ja kaulusresoriin, kuminauhat sisään. Paidan mallin piirtäminen sopivan paidan avulla,mleikkaus ja saumurointi. Valmis. Housut ja paita on n. Kokoa 98-104 cm eli Pajulle sopivia. Kesällä saatan tehdä vielä lisää töpaitoja hän niistä innostuu. Toistaiseksi on menty pyjamapainotteisesti, paitoja vaan on ollut enemmän kuin housuja ja housut joutuneet useammin pyykkiin.
Oikeanpuolen pipo on tätä ja tätä ohjetta risteyttäen. Materiaalina vanha vähällä käytöllä ollut t-paita. Tykkään lopputuloksetsa sen verran että voisi tehdä lisääkin. Ehkä myös muulle perheelle. Malli on aika tiukka (mittailut ja koko Weekendchikin ohjeella, ensimmäinen linkki), joten voi olla että jatkossa piirrän kaavan vähän isommaksi. Pahoittelut huonosta pipokuvasta. Selfietyylillä otetut eivät olleet tämänkään veroisia tasoltaa.

Vasemmanpuoleinen pipo on Tirpan, vuori samaa paitaa kuin oikeanpuoleinen pipo, päällinen Sampsukasta ostettua trikoota. Ensikerrallanpitää muistaa laittaa solmimisnauhat (venytettyä trikoota) vuorin sivusaumoihin vähän ylemmäs että alareunaa saa halutessaan käännettyä. Huomasin juuri myös tänään, että saatoin ostaa Pajulle kevääksi takin kirpparilta, johon ei ole mitään sopivia pipoja valmiina. Taitaa suunta käydä joko kangaslaatikolle tai äidin paitakaapille. Tai sitten tehdään toinen oravapipo kuten lapsi itse ehdotti.

2 kommenttia:

Teikku kirjoitti...

Ihania! Lisäsin heti useita linkkejä kirjanmerkkeihini. Tekee mieli penkoa kellari, jos sieltä löytyisi jotain vanhoja paitoja, jotka saisivat uuden elämän.

LeenaS kirjoitti...

Kivoja toteutuksia! Pinterestissä voisi seikkailla loputtomiin :)