keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kymmenen silmukan peittoNurjalta puolen.

 Tässä ensimmäinen kyselty asia. Peitto on Ten Stitch Blanket  ja linkki vie Ravelryyn, josta ohje on saatavissa englanninkielisenä ilmaiseksi ladattavana.

Vihreä peitto on oikeasti viidentoista silmukan peitto (linkki Ravelryn projektiin).
Lanka: Aade Lõng Artistic eli vironvillaa
Puikot: näemmä 2,5 mm tikuttelin menemään, 15 cm sukkapuikoissa oli juuri sopivasti mittaa.
Kulutus: 225 g eli n. 890 metriä riitti vauvanpeittokokoon, eli ehkä arviolta n. 70 cm x 70cm. Vyyhti tehty lähes loppuun. Tilanne kun on se, että meni jo lahjaksi Tirpan kummien vauvalle. Puklaava vauva oli saanut peiton pyykkiin, jossa se oli hieman huopunut (Tuntui tehneen vaan hyvää tälle peitolle) ja unohdin mitkä ne mitat oli jotka otin joskus syksyllä leikkipuistoreissulla.
Yhdistämiskohdan tein kuten tässä projektissa. Eli nostin neulomatta viimeisen silmukan, poimin vasemmalle puikolle reunasilmukan viereisen silmukan yhdistettävästä reunasta ja neuloin sen ja aiemmin nostetun takareunoista yhteen. Puikon ensimmäiset silmukat nostin aina nurin neulomatta
Reunassa on ehkä viiden silmukan i-cord yhdistetty neuloessa.Peitto "nurjalta"
Putki jäi päälle ja seuraava peitto hyppäsi puikoille pian ensimmäisen jälkeen. Sen verran kiva "aivot narikkaan" neule oli kyseessä ja langan liukuvärjäys koukutti.

Speksit on neulomistavaltaan samat kuin edellisessä  ja myös mallia lanka loppuun. Vaihtokohdassa arvoin kummasta päästä jatkan, ja kerän ulkoa aloittaen jatkui väri samana kuin edellisen kerän loppu joten siitä jatkoin. Mieluummin olisin aloittanu kerän sisältä, jolloin värien järjestys olisi ollut sama, jatkokohta vain tuli liian selkeäksi, en tykännyt.

Lanka: Midara Wool Jazz, olisikohan kummitäti ja äiti ehkä tai toinen tuonut nämä Latviasta tuliaisina? 200 g ja 700 m eli kaksi kerää alusta loppuun. Ja pätkä ruosteen väristä jämälankaa kun lanka loppui kolmen sivun reunustamisen jälkeen.
Puikot: 3 mm ruusupuiset Cubicksit, 15 cm sukkapuikot (joista yksi hukkui autoomme), reunuksessa 4 mm puikot, jotta ei reunus kinnaa niin pahasti.

Tähän malliin sopii mielestäni erityisen hyvin tälläinen puna-oranssi-ruskean kaltainen liukuvärjätty lanka pitkillä liukumilla ja useammalla kuin yhden värin sävyllä. Koska nyt on akuutti pula aivottomasta neuleesta, taidan mennä penkomaan lankalaatikkoa. Toimisikohan harmaa tai vaaleanpunainen vironvilla? Tämä punaruskea kun saattaa lupauksista huolimatta jäädä omaan käyttöön ja lupaustani neuloa vanhainkotiin sylipeitto, en kuitenkaan aio pettää.

Ja eihän tämä ollut eka kerta. Ensimmäinen saman sarjan peitto 2x kymmen silmukkaa ravelryssä ja blogissa vuodelta 2013.


1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Ihanat peitot! Tykkään! =)