torstai 24. tammikuuta 2008

Puikkopussi ja vauvan paita

Tässä se nyt on valmiina.
Raglanpaita vauvalle
Ohje: vahvasti muokattu (koko ja lanka ja muutenkin...)
apuna teossa tämä, niin ja laskinta ilman ei olis onnistunut
Lanka: Samos vaalea sininen ja Samos Lollipop sinikirjava
koko: n. 0-3kk
Kulutus:110 g
Puikot: 4mm ja 4,5mm sukkapuikot ja pyöröt
Napit: Singerin liikkeestä Lahdesta Trio Hansasta

Olen melko tyytyväinen. Muistiinpanojen perusteella voisin kirjottaa ohjeen ylös jos tulee tarvetta tehdä vastaava. Lankoja olisi punakirjavina toiseen, mutta käyttäjä puuttuu. Tuohon piti ostaa kerä yksiväristä jemmassa olleiden lisäksi. Hihoissa ja vartalossa on vuorotellen kerros yksiväristä ja pätkärääkättyä, kavennusosassa lähinnä kaksi kerrosta pätkää ja yksi yksiväristä. Lankoja taitaa olla vielä johonkin pikkujuttuun. Saa nähdä mitä tulee. Kelpaakohan tämä saajalleen?

Tämä tuli tehtyä välityönä:
Sukkapuikoille ja virkkuukoukuille pussi. Olisi saanut olla vähän korkeampi, kun osa noista puikoista ei suostu olemaan standardikokoisia ja yläosaa ei saa kunnolla taitettua päälle. Toimii kuitenkin ja vihdoin yhdellä vilkaisulla näkee kuinka paljon mitäkin puikkoja on (vapaana) ja on helppo vain napata oikeat. Aiemmin majailivat Pringlespurkissa ja menivät keskenään sekaisin ja se kaivaminen oli tylsää.
Nyt tätä kirjottaessa keksin itseasiassa mihin jemmaan kaiken pikkusälän (kuten kerroslaskurin ja puikkomittarin). Taidan tehdä jonkun perus kynäpussin vaan niille, pysyvät sitten ainakin kaikki yhdessä paikassa eivätkä ole missä sattuu. Pitäisi myös kehittää jokin kätevä säilytyspaikka pyöröpuikoille. Pitkät saa lojua laatikossa, niillä on sen verran vähän käyttöä. Paitsi ihanille puisille pitkille 10mm puikoille pitää keksiä joku arvopaikka kun ne on niin ihanat :D.

Nyt nukkumaan ja suunnittelemaan mitä seuraavaksi, tai no, luultavimmin seuraavalla on jotain tekemistä joko Samoksen jämien tai niiden puisten pitkien puikkojen kanssa...
Niin ja AINII, silmukka(=kävijä)laskuri starttasi eilen eli 23.1.2008.